Την επίσημη πρώτη, έκανε χθες το μεσημέρι το 25 Φεστιβάλ Κασσάνδρας με την συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κασσάνδρας κος Χάρης Κουκουβίνος, η Πρόεδρος της Τουριστικής Επιχείρησης Προβολής του Δήμου Κασσάνδρας κα Μαρία Παπαδημητρίου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ κος Βαγγέλης Βιτάσκος και οι άνθρωποι που υποστηρίζουν επικοινωνιακά τον θεσμό στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής.
Την συνέντευξη Τύπου συντόνισε η κα Παπαδημητρίου, η οποία καλωσόρισε όλους  στην εορταστική αυτή πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη φετινή χρονιά η οποία είναι πολύ  σημαντική για όλους τους ανθρώπους του θεσμού.
Ο  Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κος Κουκουβίνος ο οποίος άνοιξε την αυλαία των εκδηλώσεων  τόνισε τον επετειακό χαρακτήρα της φετινής χρονιάς, αφού είναι η χρονιά που το Φεστιβάλ Κασσάνδρας συμπληρώνει  25 χρόνια πολιτιστικής πορείας.
Ο  Θεσμός από φέτος θα ανοίξει σε νέα μήκη και πλάτη τους ορίζοντες του, είπε ο κος Κουκουβίνος,  με διακρατικές εκδηλώσεις όπου το κλασσικό με το σύγχρονο, θα συναντήσει την παράδοση για να ταξιδέψει με την μαγεία στον κόσμο  των τεχνών, στο χωροχρόνο του Πολιτισμού του τόπου αλλά και της Ελλάδας .
Στη συνέχεια ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του  Φεστιβάλ Κασσάνδρας κος Βαγγέλης Βιτασκος, έκανε την λεπτομερή παρουσίαση του προγράμματος, το οποίο όπως είπε φιλοδοξεί με πολύπλευρες και πολύχρωμες εκδηλώσεις πολιτισμού, να χαρίσει στους συμμετέχοντες επισκέπτες αλλά και ντόπιους ένα πιο όμορφο καλοκαίρι.
Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει σήμερα :
–  Σάββατο 15 Ιουλιου,   με την  πολυσυζητημένη σύγχρονη κωμωδία των Mathieu Delaporte και Alexandre de la Patellière «ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ…», σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και πρωταγωνιστες τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, τη Βίκυ Σταυροπούλου, τον Φάνη Μουρατίδη, τη Μαρία Κωνσταντάκη και τον Αντώνη Λουδάρο.
–  Παρασκευή 21 Ιουλ 2017 “ΤΟ ΨΕΜΑ”… Ο Θοδωρής Αθερίδης, και η Σμαράγδα Καρύδη μετά από 6 χρόνια ενώνονται και πάλι σαν θεατρικό ζευγάρι  κσι μαζί με την Μυρτώ Αλικάκη και τoν Κωνσταντίνο Κάππα θα μάθουν πώς ένα μικρό ψέμα μπορεί να διαταράξει τη ζωή δύο ζευγαριών.
–  Κυριακή 23 Ιούλιος 2017Αλέξης ΖΟΡΜΠΑΣ – Σκηνοθεσία: Σταμάτη Φασουλή

Διασκευή: Θανάσης Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα και στο ρόλο του Αλέξη Ζορμπά ο Γρηγόρης Βαλτινός 

–  Δευτέρα 31 Ιούλιος 2017 ΧΑΝΣΕΛ & ΓΚΡΕΤΕΛ- ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ σε Σκηνοθεσία: ΧΑΡΗ ΡΩΜΑ και Μουσική: ΓΙΑΝΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ 

– Τρίτη 01 Αύγουστος 2017 – SANKARA “The Magic Man”

– Παρασκευή 04 Αύγουστος 2017-ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ Συναυλία

– Τρίτη 08 Αύγουστος 2017- ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΤΟΥ ΒΟΪΟΥ παραδοσιακό γλέντι 

– Παρασκευή 11 Αύγουστος 2017ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ – ΓΛΥΚΕΡΙΑ – ΒΙΤΑΛΗ Συναυλία 

– Κυριακή 13 Αύγουστος 2017- Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη Θέατρο – Τραγωδία 

– Δευτέρα 14 Αύγουστος 2017- ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ – ΞΑΡΧΑΚΟΣ  Συναυλία 

– Δευτέρα 21 Αύγουστος 2017- ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΠΕΠΠΑ – ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ