Χαλκιδική: Έκτακτο Δελτίο Καιρού μετά τον καύσωνα βροχές και καταιγίδες για Σαββατοκύριακο…

  Από το Σάββατο αλλάζει το σκηνικό του καιρού σε όλη την Ελλάδα.
  Ειδικότερα  μετά τις υψηλές θερμοκρασίες του καύσωνα, έρχονται καιρικά φαινόμενα με χαμηλά βαρομετρικά που αφορούν όλη την Ελλάδα αλλά θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά και  θα πλήξουν με βροχές και  καταιγίδες τη Χαλκιδική, αλλά και την υπόλοιπη κεντρική Μακεδονία.
  Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή από την ΕΜΥ, προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους.
  Πιο αναλυτικά επισημαίνεται, ότι τα καιρικά φαινόμενα με τα χαμηλά βαρομετρικά αφορούν όλη την Ελλάδα αλλά θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά και  θα πλήξουν κατά τόπους την Κεντρική Μακεδονία -κυρίως την Πιερία, Χαλκιδική και το Θερμαϊκό-, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.
  Ειδικότερα ο καιρός θα είναι :
  Την Κυριακή (16/07/2017): Η Μακεδονία, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, κατά περιόδους τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Δυτική Πελοπόννησος και από το βράδυ η Ανατολική Στερεά, η Εύβοια και η Βορειοδυτική Πελοπόννησος.
  Τη Δευτέρα (17/07/2017): Τις πρωινές ώρες η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, η Δυτική και Νότια Πελοπόννησος. Καθ’ όλη τη διάρκεια, η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά, (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια, η Βορειοανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η Ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και η Θράκη.