Όταν η γεύση συμβαδίζει με τα οφέλη, τότε έχουμε 1000 λόγους να βάλουμε το καρπούζι στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.. 
Υγιή καρδιά 
Το λυκοπένιο που περιέχει και του χαρίζει αυτό το υπέροχο κόκκινο χρώμα, είναι ισχυρόαντιοξειδωτικό και συνδέεται με την σωστή λειτουργία της καρδίας και τη μείωση  της αρτηριακής πίεσης.
Ανεβασμένη διάθεση 
Η υψηλή του περιεκτικότητα του σε βιταμίνη Β6 βοηθά  στη σύνθεση των νευροδιαβιβαστών που είναι υπεύθυνες για όμορφα συναισθήματα, την ευτυχία και την καταπολέμηση του άγχους!
Φυσικό Βιάγκρα 
Σε σχετική ερευνά του πανεπιστημίου Α&Μ του Τέξας αποδείχτηκε οτι η αργινίνη ουσία που περιέχει το καρπούζι βοηθά στη ρύθμιση παραγωγής νιτρικού οξειδίου που οδηγεί στην αύξηση της ροής του αίματος και καταλήγει στην επίλυση της καρδιαγγειακής δυσλειτουργίας και συνεπώς της στυτικής δυσλειτουργίας.
Λαμπερό και νεανικό δέρμα 
Η καροτίνη που υπάρχει σε αφθονία στο καρπούζι μας βοηθά να κρατήσουμε τη νεανική μας όψη καθώς αποτρέπει την καταστροφή των ελεύθερων ριζών, και η βιταμίνη C  βοηθά στην διατήρηση του κολλαγόνου.
Tip:  το καρπούζι που θα επιλέξετε να έχει τη χαρακτηριστική κιτρινωπή λωρίδα που αποδεικνύει οτι το φρούτο δεν συλλέχθηκε πρόωρα αλλά ωρίμασε στο χωράφι διατηρώντας την υπέροχη γεύση και όλα τα θρεπτικά του συστατικά.
γράφει…η Δέσποινα Τσελεμπη