«Μέδουσα» ή «Medousa Storm», η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα

  Η επέλαση του κύματος κακοκαιρίας, μεσοκαλόκαιρο, βρίσκεται ήδη σε προχωρημένη εξέλιξη και μάλιστα οι Μετεωρολόγοι της έχουν δώσει την κωδική ονομασία «Μέδουσα» «Medousa Storm». 
  Η ΕΜΥ προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ενώ μετεωρολόγοι προβλέπουν… χιόνια, μετά το κύμα καύσωνα με τα 40άρια των τελευταίων ημερών. 
  Το εξειδικευμένο μετεωρολογικό ιστολογίο «northmeteo» σημειώνει ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια για την εποχή και το γεωγραφικό πλάτος της χώρας, κακοκαιρία, με το όνομα Μέδουσα «Medousa Storm», η οποία αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της κεντρικής και βόρειας χώρας. 
  Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η κακοκαιρία που ξεκίνησε από την Κυριακή το μεσημέρι και από τα βόρεια όπου αναμένεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές με μεγάλη διάρκεια και ένταση σταδιακά  θα μετατοπίζεται και θα προχωράει προς τον νότο της χώρας.
  Οι ειδικοί κάνουν λόγο  για υψηλή στάθμη στα ποσοστά των βροχοπτώσεων ενώ σημειώνουν ότι είναι μικρότερες οι πιθανότητες για χαλαζόπτωση. 
  Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και μέχρι το βράδυ της Δευτέρας οι βροχές θα είναι έντονες σε Μακεδονία, Χαλκιδική, Σποράδες, Θεσσαλία και Εύβοια. 
  Την ίδια ώρα η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει θεαματική πτώση θυμίζοντας Οκτώβριο. 
  Από την Τρίτη ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και η θερμοκρασία θα πάρει πάλι την ανηφόρα, ενώ σε καλοκαιρινά επίπεδα θα επιστρέψει προς το τέλος της εβδομάδας. 
  Πηγη ΕΜΥ και  northmeteo.gr