Το κύμα κακοκαιρίας το οποίο πλήττει εδώ και ώρες την Χαλκιδική -με το ύψος τιμής της βροχόπτωσης να είναι πάνω από το μέσο ορό για την εποχή- ,είχε σαν αποτέλεσμα να μετατραπούν πολλοί δρόμοι του οδικού δικτύου της Σιθωνίας, σε ποτάμια και να πλημμυρίσουν κατοικημένες περιοχές.

Ειδικότερα πλημμύρες και πτώσεις βράχων στο οδόστρωμα σημειώνονται από το πρωί στην περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στην περιοχή από τον Μαρμαρά και την Τορώνη μέχρι την Συκιά. 

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ  ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, ο δήμος έχει ήδη καταθέσει αίτημα για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς τα προβλήματα εντοπίζονται σε πολλά μέτωπα ενώ από τις πλημμύρες έχουν υποστεί ζημιές και ξενοδοχειακές μονάδες.

Όπως ανέφερε η  Πυροσβεστική Υπηρεσία  της Χαλκιδικής, δέχτηκε πάνω από 20 κλήσεις για την άντληση υδάτων, σημειώθηκαν  παρασύρσεις αυτοκίνητων, 40 κατασκηνωτές κινδύνεψαν σε κάμπινγκ της Τριστινίκα, ενώ στην παραλιακή ζώνη από τον Ν. Μαρμαρά προς το Πόρτο Κουφό πλημμύρισαν πολλά καταστήματα και ταβέρνες.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία  η ακατάπαυστη βροχόπτωση στην περιοχή της Τορώνης υπερχείλισε το κεντρικό ρέμα, παρασύροντας αυτοκίνητα, ενώ σε κάμπινγκ στην Τριστινίκα απεγκλώβισε  40 άτομα που διέμεναν εκεί, καθώς πλημμύρισαν οι σκηνές τους. Το κάμπινγκ έχει εκκενωθεί και οι κατασκηνωτές είναι ασφαλείς.
Η  Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής ανέφερε επίσης, ότι  σημειώθηκαν κατολισθήσεις στο δρόμο Ν. Μαρμαρά – Τορώνης, παρακωλύοντας  την κυκλοφορία για αρκετή ώρα, ενώ έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε παιδική κατασκήνωση ανάμεσα στη Μεταμόρφωση και το Βατοπέδι Χαλκιδικής.  
.
Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικης κ. Γιώργος συνιστά στους πολίτες για τις επόμενες δέκα ώρες να μην μετακινούνται στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής προκειμένου και οι ίδιοι να μην ταλαιπωρούνται, να μην δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση και να διευκολύνεται το έργο των συνεργείων και των μηχανημάτων που σπεύδουν για να ομαλοποιήσουν την κατάσταση.

Την ίδια ώρα η Διεύθυνση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με μηχανήματα της Περιφέρειας καθαρίζει  τους δρόμους, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται, να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη Δημοτική Αρχή Σιθωνίας με το ενδεχόμενο να  κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ /ΕΜΥ