Στις 4 Ιουλίου δυο Ελληνίδες, η Χριστίνα Φλαμπούρη, μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών και η Βανέσα Αρχοντίδου, μέλος του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγους, κατάφεραν να καρφώσουν την ελληνική σημαία σε μια από τις 7 υψηλότερες κορυφές του κόσμου, σε ένα από τα δυσκολότερα βουνά στον κόσμο λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και των τεχνικών δυσκολιών.
«Το βουνό δεν θέλει δύναμη, θέλει ψυχή» δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ η Χριστίνα Φλαμπούρη μια από τις δυο μοναδικές Ελληνίδες και στο κόσμο, που κατέκτησαν για πρώτη φορά την υψηλότερη κορυφή στην Αλάσκα, στο όρος Ντενάλι.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε η 29χρονη Χριστίνα η αγάπη της για τα βουνά , το πείσμα της κι η θέλησή της την όπλισαν  για να ξεπεράσει τους φόβους της  στα ύψη. 
«Όσο κι αν ακούγεται περίεργο όλα ξεκίνησαν επειδή φοβόμουν τα ύψη και σε μια προσπάθειά μου για αναρρίχηση τα είχα πάει χάλια. Τότε αποφάσισα να μην το βάλω κάτω. Εδώ και τρία χρόνια ασχολούμαι με την ορειβασία κι όχι επαγγελματικά. Είμαι ιδιωτική υπάλληλος και παράλληλα σπουδάζω για το δεύτερο πτυχίο μου, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Χρειάζεται να έχεις επιμονή, να αγαπάς αυτό που κάνεις, να δουλέψεις και να έχεις πειθαρχία για την προετοιμασία. Και βέβαια να κάνεις θυσίες κι οικονομίες για να συγκεντρώσεις τα χρήματα».
Αν και η Χριστίνα λίγους μήνες πριν ξεκινήσει το τολμηρό εγχείρημά της αντιμετώπισε έναν σοβαρό τραυματισμό, δεν σταμάτησε. «Το Ντενάλι (Denali) σε αξιολόγηση των 7 υψηλότερων κορυφών σε κάθε ήπειρο κι είναι στην ίδια κατηγορία σε δυσκολία με το Έβερεστ. Είναι το υψηλότερο βουνό στη Β. Αμερική. Δεν είναι τα 6.200 μέτρα ύψους που δυσκολεύουν τον ορειβάτη όσο οι τεχνικές δυσκολίες που υπάρχουν. Ο ορειβάτης καλείται να κουβαλήσει τον προσωπικό και τον ομαδικό εξοπλισμό. Εμείς κουβαλούσαμε πάνω από 40 κιλά κι εγώ είμαι μόνο 55 κιλά. Άρα θεωρώ ότι είναι το πρώτο εμπόδιο για τις γυναίκες να μην πηγαίνουν ή να μην τα καταφέρνουν και να τα παρατούν από την αρχή της προσπάθειας».
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ