Καπνίζεις; Το ιδανικό θα ήταν να το κόψεις! Αλλά εάν δεν μπορείς τότε σίγουρα μπορείς να εξαλείψεις κάποια ποσότητα νικοτίνης από τον οργανισμό σου αλλάζοντας τον τρόπο ζωής και τη διατροφή σου!!! 
Δημιούργησε ασπίδα προστασίας βάζοντας τις παρακάτω τροφές στο καθημερινό σου διαιτολόγιο.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
Περιέχουν βιταμίνη c πουπροστατεύει τον οργανισμό από την επίθεση των  ελευθέρων ρίζων, είναι αναγκαία για την παραγωγή κολλαγόνου, ενισχύει το ανοσοποιητικό, συμβάλει στην απορρόφηση του σιδήρου. 
TIP: Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι προτιμότερο να καταναλώνονται φρέσκα και ωμά καθώς η παρατεταμένη αποθήκευση και η υψηλή θερμοκρασία καταστρέφουν μεγάλη ποσότητα της βιταμίνης C.
ΜΠΡΟΚΟΛΟ
Λαχανικό εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνη A, B1, C, β-καροτίνη, καθώς και σε φυλλικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο, θρεπτικά συστατικά που το μετατρέπουν σε μαγική τροφή με πολλές ευεργετικές και αντικαρκινικές ιδιότητες για τον οργανισμό. 
TIP:Επιλέξτε μπρόκολα με έντονο σκούρο καταπράσινο χρώμα, εφόσον το κόψετε καλό είναι να καταναλωθεί μέσα στις επόμενες δυο ημέρες  καθώς η βιταμίνη Cδιασπάται σχετικά γρήγορα.
ΚΑΡΟΤΟ
Πλούσιο σε βιταμίνες Α, C , Κ και Β, οι οποίες έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά όπλα στην απομάκρυνση της νικοτίνης από οργανισμό. Επίσης περιέχει φαλκαρινόλη μια ισχυρή ουσίαπου προστατεύει από τον καρκίνο του πνεύμονα. 
TIP:Έρευνες έδειξαν ότι τα καρότα όταν μαγειρεύονται ολόκληρα διατηρούν μεγαλύτερη ποσότητα φαλκαρινόλης!
ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ 
Εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και Ε, περιέχει επίσης κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικέςίνες και ιχνοστοιχεία. Εάν καταναλωθεί αμέσως μετά την κοπή ένα ακτινίδιο χαρίζει στον οργανισμό ημερήσια συνιστώ μένη  ποσότητα βιταμίνης C.
TIP: Προτιμήστε τα πιο ώριμα ακτινίδια έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά συστατικά.
Υ.Γ Να θυμάσαι, από κάθε τσιγάρο που ανάβεις η νικοτίνη παραμένει στον οργανισμό σου 3 ημέρες. Μη δηλητηριάζεις τον εαυτό σου εθίσου με κάτι που πραγματικά αξίζει!!
γράφει η Δέσποινα Τζελεμπη