Τη Δευτέρα, 17 Ιουλίου στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκαν, δύο επίκαιρες ερωτήσεις του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννη Σαρίδη προς τον Υπουργό Υγείας, οι οποίες αφορούσαν στη λειτουργία του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής και τα προβλήματα στελέχωσης στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη.
Στην πρώτη ερώτησή του, ο κ. Σαρίδης, με αφορμή  τα δύο πρόσφατα τραγικά περιστατικά στη Χαλκιδική, τα οποία συνδέθηκαν με την αδυναμία του ΕΚΑΒ να παράσχει άμεση βοήθεια στην περιοχή εν μέσω τουριστικής περιόδου, ζήτησε να μάθει, ποια είναι τα κενά του σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και ποιος είναι ο σχεδιασμός  του Υπουργείου Υγείας για την αναπλήρωσή τους.
Απαντώντας από πλευράς Κυβέρνησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, ανέφερε πως στη Χαλκιδική αυτή την περίοδο είναι διαθέσιμα 14 ασθενοφόρα, εκ των οποίων τα 2 εφεδρικά, στελεχωμένα από 27 άτομα. 
Συμπλήρωσε, πως στις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν 6 μεταθέσεις, 26 ακόμη στελέχη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να δουλέψουν στην περιοχή κατά τη διάρκεια της άδειάς τους, ενώ εκκρεμούν και 2 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.
Για το ζήτημα των υπηρεσιών, ο κ. Πολάκης ενημέρωσε, πως υπάρχουν 5-6 ασθενοφόρα κατά την πρωινή βάρδια, 4-5 στην απογευματινή και 3 στη βραδινή, χαρακτηρίζοντας «σχετικά επαρκή» την κάλυψη, ενώ επεσήμανε και την κακή κατάσταση, που όπως ανέφερε, παρέλαβε η Κυβέρνηση το 2015.
Στη δευτερολογία του ο κ. Σαρίδης, ζήτησε να μάθει αν το υπάρχον προσωπικό καλύπτει τις ανάγκες των οχημάτων, καθώς, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής με τον οποίο επικοινώνησε, απαιτούνται 11 στελέχη για την κάλυψη μιας 24ωρης βάρδιας. 
Επιπλέον, υπενθύμισε παλαιότερη ερώτησή του στον κ. Πολάκη, για τη διακοπή του διαγωνισμού προμήθειας ασθενοφόρων, 90 εκ των οποίων αφορούσαν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 
Ο κ. Πολάκης δήλωσε, ότι οι ανάγκες σε προσωπικό καλύπτονται σε συνεργασία με τα Κέντρα Υγείας, ενώ για το διαγωνισμό προμήθειας ασθενοφόρων, πως βρίσκεται στην ολοκλήρωση των τεχνικών του προδιαγραφών και της επαναπροκήρυξης.