Το 9ο Φεστιβάλ Πολυγύρου συνεχίζει την πορεία στο χώρο της τέχνης και αυτό το καλοκαίρι με εκδηλώσεις από όλο το χώρο των περαστικών και εικαστικών τεχνών. 
Απόψε  Σάββατο 22 Ιουλίου θα παρουσιαστεί η παράσταση  «Ο επιθεωρητής» από τη Θεατρική Ομάδα ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Μουδανιών «Ο ΦΑΡΟΣ».
Πρόκειται για την κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ σε μετάφραση Λεωνίδα Καρατζά και Λουϊζας Μητσάκου και σκηνοθεσία Δημήτρη Σούρλα.
Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, όπου οι κρατικοί υπάλληλοι, έχουν ως κύρια και ουσιαστική τους ασχολία τις απάτες, τους εκβιασμούς. 
Αυτή η κατάσταση διαταράσσεται ξαφνικά από την είδηση ότι επίκειται η άφιξη ενός υψηλόβαθμου επιθεωρητή, ο οποίος έρχεται ινκόγκνιτο και έχει σκοπό να ελέγξει τον τρόπο με τον οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους και να επιβάλει κυρώσεις. 
Και ενώ οι φήμες οργιάζουν, ένας ξένος με ύφος αρκετά αυστηρό και με ανάλογους τρόπους, φτάνει στο πανδοχείο της πόλης. Όλοι υποπτεύονται πως είναι ο Επιθεωρητής, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για τον κατώτερο υπάλληλο ενός υπουργείου. Αυτός εκμεταλλευόμενος την κατάσταση, τρομοκρατεί τους πάντες.
Πολύ λίγα πράγματα θα άλλαζε κανείς μεταφέροντας το έργο αυτό στις μέρες μας και είναι βέβαιο ότι όσοι το δουν, θα βρουν μέσα του κάποιον διπλανό τους ή και – αν έχουν το κουράγιο – τον ίδιο τους τον εαυτό.