Με ανακοίνωση που εξέδωσε  την περασμένη Παρασκευή, το υπουργείο Πολιτισμού, ανέφερε ότι ο ισχυρός σεισμός 6,6 ρίχτερ που έπληξε το νησί της Κω, προκάλεσε ζημιές στα μνημεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης, στο Κάστρο και στα Οθωμανικά τεμένη, καθώς επίσης και φθορές σε εκθέματα, κυρίως σε πήλινα αγγεία στο Αρχαιολογικό Μουσείο.
Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Liberal.gr, οι ζημιές στα εκθέματα του Μουσείου είναι πολύ πιο σοβαρές. 
Αρκετά γλυπτά έγειραν από τις θέσεις τους, με αποτέλεσμα να προσκρούσουν σε τοίχους και να υποστούν φθορές, ενώ άλλα έπεσαν στο πάτωμα και έσπασαν. 
Ορισμένων, μάλιστα, οι βάσεις κατέρρευσαν, επίσης, και τα παρέσυραν.   Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, αιτία για τις εκτεταμένες ζημιές μεταξύ των εκθεμάτων είναι το γεγονός πως τα αγάλματα δεν είχαν στερεωθεί σωστά, καθώς επίσης και πως ορισμένες από τις βάσεις όπου ήταν τοποθετημένα είχαν κολληθεί με ακατάλληλο υλικό. 
Πιο συγκεκριμένα, οι βάσεις δεν είχαν πακτωθεί, όπως συνήθως γίνεται, ούτε ήταν στέρεα κολλημένες στο έδαφος, όπως συμβαίνει με τις βάσεις που δεν πακτώνονται.   
Επιπλέον, όπως προσθέτει το liberal.gr, αυτές δεν είναι οι μόνες καταστροφές σε γλυπτά, αφού έχουν σπάσει γλυπτά από τον βωμό του Διονύσου που φυλάσσονταν στο αίθριο του μουσείου αρχιτεκτονικών μελών στο Κάστρο Νερατζιάς.   
Το ίδιο ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι στέγη είχε μεγάλα προβλήματα και ήδη από το 2013 είχε υποδειχθεί πως πρέπει να αλλάξει. 
Τελικά, προ ημερών έπεσε τμήμα της, προκαλώντας ζημιές σε εκθέματα. Η αντικατάστασή της δρομολογήθηκε, αλλά δεν είχαν απομακρυνθεί όλα τα τμήματα μέχρι τον σεισμό. Ο,τι είχε απομείνει έπεσε κι αυτό επάνω στα αρχαία, προξενώντας επιπλέον καταστροφές. 
Πηγή: liberal.gr