Μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η ανάρτηση των δασικών χαρτών, όπως προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ, το οποίο ψηφίζεται την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η παράταση σκοπεύει να δώσει επαρκή χρόνο σε όλους τους ενδιαφερόμενους ώστε να εξαντλήσουν εντός του Αυγούστου και μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί ο μεγάλος συνωστισμός που υπάρχει στις αρμόδιες υπηρεσίες, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού. 
Ταυτόχρονα, συνεχίζει το ΥΠΕΝ, δίνει επιπλέον χρόνο στους αγρότες και τους καλλιεργητές που επιδοτούνται να μαζέψουν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την υποβολή των αιτήσεων (παύει να ισχύει η 31/8/2017 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής τοπογραφικών διαγραμμάτων και μετατίθεται στις 7/9/2017), ενώ διευκολύνει και τους κατοίκους εξωτερικού που θα βρίσκονται αυτή την περίοδο στη χώρα μας για καλοκαιρινές διακοπές να ρυθμίσουν τυχόν εκκρεμότητές τους με τους δασικούς χάρτες. 
Για το θέμα των δήμων η ανακοίνωση αναφέρει ότι η νέα παράταση στην ανάρτηση των δασικών χαρτών παρέχει ένα τελευταίο προς αξιοποίηση περιθώριο στους Δήμους, προκειμένου να υποβάλουν τα όρια των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων, αποφεύγοντας τη δημιουργία προβλημάτων στους πολίτες των Περιφερειών τους.   
Τονίζεται ότι η 7η Σεπτεμβρίου 2017 είναι καταληκτική ημερομηνία, τόσο για τους κατοίκους της Ελλάδας, όσο και αυτούς του εξωτερικού.  
Ειδικότερα, έως τη λήξη της παράτασης, στις 7 Σεπτεμβρίου, δίνεται το περιθώριο χρόνου για την χρησιμοποίηση των παρακάτω εργαλείων: 
⦁    Υποβολή αντιρρήσεων επί του χαρακτήρα των εκτάσεων στον αναρτημένο δασικό χάρτη
⦁    Υποβολή αιτήματος πρόδηλου σφάλματος για διόρθωση στον χάρτη
⦁    Υποβολή αιτήματος εξαγοράς ή έγκρισης επέμβασης για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις που είχαν στο παρελθόν δασικό ή χορτολιβαδικό χαρακτήρα, είναι άλλης μορφής σήμερα και είναι ενταγμένες στο ΟΣΔΕ.
⦁    Οριοθέτηση επί του χάρτη από τους Δήμους των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων
Είκοσι οι δήμοι που δεν τελείωσαν την ανάρτηση
Όσον αφορά το τελευταίο, πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι και σήμερα, δύο μέρες πριν την λήξη της προηγούμενης πια καταληκτικής ημερομηνίας, υπάρχουν ακόμα 20 δήμοι που δεν έχουν διασφαλίσει τα συμφέροντα των πολιτών τους.
Οι Δήμοι αυτοί είναι:
 1.    ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
 2.    ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
 3.    ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
 4.    ΔΟΞΑΤΟΥ
 5.    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
 6.    ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
 7.    ΔΩΔΩΝΗΣ
 8.    ΚΙΜΩΛΟΥ
 9.    ΜΗΛΟΥ
 10.    ΜΥΚΟΝΟΥ
 11.    ΣΙΦΝΟΥ
 12.    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
 13.    ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ
 14.    ΣΚΟΠΕΛΟΥ
 15.    ΟΙΧΑΛΙΑΣ
 16.    ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ
 17.    ΣΠΕΤΣΩΝ
 18.    ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
 19.    ΣΙΘΩΝΙΑΣ
 20.    ΧΙΟΥ
Τέλος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ευχαριστεί τις αρμόδιες Υπηρεσίες για την έως σήμερα συνεργασία στο ζήτημα της ανάρτησης των δασικών χαρτών.