Τελικά άνοιξε η πρόσβαση για τον βιολογικό της Σάρτης  δια της  Δικαστικής οδού… ,με Προσωρινή Διαταγή,(όπου είχε κάνει προσφυγή ο Δήμος Σιθωνίας), μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε τη Δευτέρα ο Δήμος και τα οποία θα εκδικαστούν το επόμενο διάστημα.
Το Δικαστήριο έδωσε πρόσβαση στον αγροτικό δρόμο που οδηγεί στο βιολογικό της Σάρτης μετά τον αποκλεισμό του δρόμου από ιδιώτη που ισχυρίζεται ότι είναι ιδιοκτησία του η συγκεκριμένη περιοχή. 
Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο, όταν ιδιώτης ισχυριζόμενος ότι ανήκει στην ιδιοκτησία του η περιοχή διάβασης προς τον βιολογικό, απέκλεισε τον αγροτικό δρόμο. 
Από το διάστημα αυτό και μετά, όπως ήταν επόμενο, ο Δήμος Σιθωνίας, απαιτεί την διάβαση και χρήση του συγκεκριμένου αγροτικού δρόμου  από βυτιοφόρα που μεταφέρουν βοθρολύματα στο βιολογικό της Σάρτης, εξυπηρετώντας του κατοίκους της περιοχής  καθώς δεν υπάρχει άλλη πρόσβαση.
Έτσι ο Δήμος κατέφυγε στα δικαστήρια τη Δευτέρα, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα που θα εκδικαστούν τον Αύγουστο, και χθες με τη Προσωρινή Διαταγή χρήσης του δρόμου, δόθηκε προς το παρόν λύση για την πρόσβαση στο βιολογικό καθαρισμό της Σάρτης.