Εδώ και χρόνια η Πάλμα προσελκύει ένα είδος τουρισμού, αυτόν της αλόγιστης κατανάλωσης αλκοόλ που έχει φτάσει το νησί στα όριά του . 
Στην Πλάγια ντε Πάλμα οι  ξυλοδαρμοί, οι Συμπλοκές και οι επιθέσεις  είναι εικόνες, που καταγράφονται πολύ  συχνά στη διάσημη παραλία της πρωτεύουσας της Μαγιόρκας, που αποτελεί κάθε καλοκαίρι κορυφαίο τουριστικό προορισμό, ιδίως για Γερμανούς τουρίστες οι οποίοι έχουν συνδυάσει τις διακοπές  με το λεγόμενο «τουρισμό του αλκοόλ». 
Η  τοπική κοινωνία και ο νέος δήμαρχος, πλέον θέλουν να αλλάξουν την εικόνα προωθώντας ένα άλλο μοντέλο τουρισμού. 
Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας του νησιού ο 30χρονος Άντονι Νογκουέρα, που εξελέγη δήμαρχος μόλις στις αρχές Ιουλίου, δηλώνει δημόσια ότι «αυτού του είδους οι τουρίστες δεν είναι ευπρόσδεκτοι πια στο νησί» και ότι θα κάνουν στροφή σε ένα άλλο μοντέλο μαζικού τουρισμού
Ο Νογκουέρα δείχνει αποφασισμένος να αλλάξει την εικόνα του νησιού των Βαλεαρίδων και δεν σταματά με κάθε ευκαιρία, να δηλώνει ότι στην Πάλμα υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος οι φιλήσυχοι τουρίστες που έρχονται στη Μαγιόρκα για ξεκούραση και οικογενειακές διακοπές. 
Ο δήμαρχος της  Πάλμας, με συνέντευξη του στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ξεκαθάρισε ότι «Θέλουν τουρίστες στη Μαγιόρκα για να απολαύσουν τη θάλασσα και όλα όσα τους προσφέρει το νησί». 
Για τον λόγο αυτό η Πάλμα βρίσκεται σε επαφές με το γερμανικό προξενείο με στόχο μια κοινή καμπάνια προώθησης της «άλλης» εικόνας του νησιού. 
Ο Δήμαρχος δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες, πάντως, έχει στο πλευρό του τους ξενοδόχους αλλά και ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ του νησιού οι οποίοι  δια του εκπρόσωπου  της Ένωσης Ξενοδόχων, δήλωσαν αποφασισμένοι για την αλλαγή σε αυτό το είδος τουρισμού γιατί  η κατάσταση  ολοένα χειροτερεύει και αυτό δεν γίνεται  ανεκτό για πολύ ακόμη.
Με στοιχεία από : Deutsche Welle