Όσοι έχουν δεσμούς αίματος με γαλαζοαίματους (συνήθως έχουν και τίτλους) συνηθίζουν να το διατυμπανίζουν. Κακώς όμως, δεν είναι κάτι ξεχωριστό… 
Σύμφωνα με κορυφαίο γενετιστή, όλοι στην Ευρώπη, αν ψάξουν λίγο προς τα πίσω θα βρουν δεσμούς αίματος με γαλαζοαίματους. 
Πέρυσι, ο ηθοποιός του EastEnders, Danny Dyer, είχε αποκαλύψει ότι ήταν απόγονος του βασιλιά Εδουάρδου του τρίτου, του 14ου αιώνα. Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον της Virgin ισχυρίζεται, πάλι, ότι είναι απόγονος του Καρλομάγνου. 
Ωστόσο, ο Dr Rutherford, γνωστός γενετιστής, ανέφερε ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία. 
Μιλώντας στο Chalke Valley History Festival, είπε ότι όλοι στην Ευρώπη έχουν μια άμεση γενεαλογία με τον Καρλομάγνο και επίσης δεν είναι καθόλου τυχαίο που πολλοί Βρετανοί συνδέονται γενεαλογικά με τον Εδουάρδο. «Η μόνη διαφορά των περισσοτέρων με τους σελέμπριτις είναι ότι δεν έχουν τα μέσα να το αποδείξουν», υποστηρίζει. 
Μαζί με μια ομάδα του University College London δούλεψαν πάνω στη γενεαλογία αναπτύσσοντας οικογενειακά δέντρα με την κλασική λογική ο καθένας έχει δύο γονείς, καθένας από τους οποίους έχει δύο γονείς, και ούτω καθεξής. 
Με αυτόν τον τρόπο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλοι όσοι ζούσαν στην Ευρώπη το 10ο αιώνα με κάποιον τρόπο σχετίζονται με τον καθένα που ζει σήμερα στην ίδια ήπειρο. «Κυριολεκτικά, καθένας στην Ευρώπη προέρχεται απευθείας από τον Καρλομάγνο. Κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά. 
Ολοι έχουν μια άμεση γενεαλογία που οδηγεί στον Καρλομάγνο. Καθένας μέσα σε αυτό το δωμάτιο είναι, άμεσα απόγονος, 21ης με 24ης γενιάς, του Εδουάρδου του τρίτου».
Πηγή: www.iefimerida.g