Η γνωστή ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian,  ανακοινώνει αλλαγές στην ισχύουσα πολιτική που ισχύει για τον αριθμό των δωρεάν μεταφερόμενων  αποσκευών  των επιβατών, γιατί όπως ισχυρίζεται, οι τελευταίοι κάνουν κατάχρηση της ευγένειας των υπαλλήλων,  με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες απώλειες στα έσοδα του αερομεταφορέα. 

Η αεροπορική εταιρεία δηλώνει ότι τα έσοδα από τις βαλίτσες ελαχιστοποιούνται, παρότι παρουσίασε έσοδα 443 εκατ. ευρώ. Οι ταξιδιώτες φορτώνουν με βαλίτσες μέχρι και τα μικρά παιδιά για να ξεφύγουν από τα τέλη αποσκευών.

Ειδικότερα, η εταιρεία στο check-in εξηγεί ότι λιγότεροι από ποτέ ταξιδιώτες παραδίδουν τις βαλίτσες τους λιγότεροι επισκέπτες παρά ποτέ, ενώ όλο και περισσότερες αποσκευές φορτώνονται στην καμπίνα του αεροσκάφους ως χειραποσκευές.

Ο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Ryanair, Νιλ Σόραχαν, δήλωσε στον Guardian ότι η αεροπορική εταιρεία ενδέχεται να επανεξετάσει την παροχή δεύτερης αποσκευής η οποία τέθηκε σε εφαρμογή στα τέλη του 2013, καθώς οι επιβάτες έχουν αρχίσει να το εκμεταλλεύονται.  

«Έχω δει παιδιά δύο ετών να σέρνουν μια βαλίτσα μέχρι το αεροπλάνο καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να επωφεληθούν από την παροχή», είπε χαρακτηριστικά. Αξίζει να αναφέρουμε πως ένας επιβάτης ηλικίας δύο ετών δικαιούται, όπως και οι ενήλικες, να φέρει μια βαλίτσα 10 κιλών και μια δεύτερη μικρή τσάντα δωρεάν.

Τα στατιστικά της Ryanair δείχνουν ότι μόλις ένας στους έξι πληρώνει για τις αποσκευές του. «Είμαστε πολύ γενναιόδωροι με το όριο χειραποσκευών: μια αποσκευή των 10 κιλών και μια δεύτερη μικρή τσάντα. Αν ο καθένας το τηρεί αυτό δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι όμως κάποιοι που κουβαλούν ακόμα και τον νεροχύτη της κουζίνας τους και αυτοί είναι η αιτία που θα μπορούσε να αλλάξει την πολιτική μας», πρόσθεσε ο Σόραχαν και σχολίασε ότι κάποιοι ταξιδιώτες εκμεταλλεύονται την εταιρεία. 
«Μερικοί ναι … Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων ακολουθεί τους κανόνες, αλλά ορισμένοι όχι. Δυστυχώς, μερικοί φέρνουν τεράστια σακίδια και πράγματα που δεν χωρούν κάτω από το κάθισμα. Κι εμείς είμαστε χαλαροί ή ευγενικοί – αλλά πέφτουμε θύματα της ευγένειας μας».  

Με στοιχεία του: Βρετανικού Guardian