Για 5η συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου , οποίος μετονομάστηκε πρόσφατα σε Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής (ΣΚΕΤΧ) διοργάνωσε  την ομαδική εικαστική έκθεση με τον γενικότερο τίτλο «…στις κάβες της Γερακινής»…«Η Χαλκιδική ως τόπος έμπνευσης: μυθολογία, ιστορία, παράδοση, περιβάλλον».
Τα εγκαίνια της έκθεση πραγματοποιήθηκαν χθες  Παρασκευή  στις αποθήκες μεταλλεύματος των Μεταλλείων Λευκόλιθου στην παραλία Γερακινής και θα διαρκέσει έως και αύριο Κυριακή 30 Ιουλίου (ώρες λειτουργίας 19:00-23:00). 

Ο χώρος της έκθεσης έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να στεγάσει και να υποστηρίξει μια εικαστική έκθεση και παράλληλα να συνεχίσει την ιστορική διαδρομή των Μεταλλείων Γερακινής.
Οι  δημιουργίες των καλλιτεχνών αποτελούν ένα εικαστικό και πολιτιστικό ταξίδι των επισκεπτών σε εικόνες της πανέμορφης Χαλκιδικής, μέσα από την δικής τους αίσθηση και αντίληψη. 
Οι 90 καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην μεγάλη αυτή έκθεση του καλοκαιριού, εμπνεύστηκαν και αποτύπωσαν με τον δικό τους τρόπο τον νομό της Χαλκιδικής , την μυθολογία της , την ιστορία της, την πλούσια παράδοσή της και φυσικά την μοναδική φυσική ομορφιά της. 
Για πρώτη χρονιά φέτος ο ΣΚΕΤΧ φιλοξενεί και έργα από τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας και από την Λέσχη Τέχνης Βόρειας Ελλάδας.