Τον Αύγουστο στο Θέατρο Δάσους θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις παραστάσεις «Πέρσες» του Αισχύλου, από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, «Ειρήνη» του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο, «Βάκχες» του Ευριπίδη από το Θεσσαλικό Θέατρο και τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη.

Το πρόγραμμα και …Λίγα λόγια για τις παραστάσεις:
Αισχύλου «Πέρσες»
ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ
Θέατρο Δάσους, Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017, στις 21.00
€15 το κανονικό, €10 το μειωμένο
Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης
Mε τους: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκο Ψαρρά, Αντώνη Μυριαγκό, Χάρη Χαραλάμπους και 13μελή Χορό
Οι Πέρσες, το παλαιότερο από τα σωζόμενα έργα του αρχαίου ελληνικού δράματος, το μοναδικό που βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα, καταγράφει την ήττα της περσικής αλαζονείας και το θρίαμβο του ελληνικού πνεύματος, υιοθετώντας μια ξεχωριστή αφηγηματική φόρμα. 
Το έργο παρουσιάζεται από τον ΘΟΚ σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη-ενός νέου σκηνοθέτη που έχει ξεχωρίσει για τις εκρηκτικές παραστάσεις του-με τη συμμετοχή μιας δυναμικής ομάδας καταξιωμένων και νεότερων ηθοποιών, μεταξύ των οποίων η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Νίκος Ψαρράς, ο Αντώνης Μυριαγκός και ο Χάρης Χαραλάμπους.

«Ειρήνη» του Αριστοφάνη
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Θέατρο Δάσους, Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017, στις 21.00
Γενική είσοδος: 15€
Εκπτωτικό (φοιτητικό, νεανικό, ανέργων. 65+, ΑΜΕΑ): 12€
Μια μουσική παράσταση, σε σύνθεση Νίκου Κυπουργού
Το Εθνικό Θέατρο ανέθεσε στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Νίκο Κυπουργό (μουσική σύνθεση) και στον ταλαντούχο νέο συγγραφέα Δημοσθένη Παπαμάρκο (λιμπρέτο) τη δημιουργία μιας μουσικής παράστασης, που θα βασίζεται στην Ειρήνη του Αριστοφάνη. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, ενώ το ρόλο του Τρυγαίου ερμηνεύει ο πάντοτε απρόβλεπτος Τζίμης Πανούσης.
«Βάκχες» του Ευριπίδη
«Θεσσαλικό Θέατρο»
Θέατρο Δάσους, Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017, στις 21.00
Κανονικό-Ταμείο: 15€
Προπώληση-Ομαδικό(10 άτομα & άνω): 12€
Παιδικό-Φοιτητικό-Ανέργων-Άνω 65 ετών: 10 €
Η Παράσταση, ανεβαίνει για το Καλοκαίρι 2017, σε συνεργασία με το «Ελληνικό Φεστιβάλ» και σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου.
…Ο θεός Διόνυσος φτάνει στην πόλη με ανθρώπινη μορφή́ και ο βασιλιάς Πενθέας παλεύει να οχυρώσει εαυτόν και άστυ απέναντι στην έλευση μιας θρησκείας που εξισώνει τους πάντες –νυν και πρώην βασιλιάδες, θεούς και δούλους, μάντεις και αγγελιοφόρους, γυναίκες και άνδρες – σε έναν κόσμο συμφιλίωσης του ανθρώπου με τα πιο ζωώδη αλλά́ και αγνά του ένστικτα. 
Η μοναδική σωζόμενη τραγωδία στην οποία ο Διόνυσος συμμετέχει ως πρόσωπο του δράματος αλλά και ως παντεπόπτης σκηνοθέτης – συγγραφέας, σε μια εκδοχή́ που θα εξερευνήσει τη σύγκρουση αναμεσά στην ατομικότητα του ηρώα και την πολυφωνικότητα του χορού.
Μια εκδοχή για οκτώ αφηγητές που – με την ένταξη των χορικών στη βασική πλοκή – θα παρακολουθήσει τη διαδικασία τής σταδιακής σύνθεσης και αποσύνθεσης ενός μεικτού χορού, την αντίσταση αλλά και τη λαχταρά οκτώ ατόμων να ανέβουν φαντασιακά στο ιερό βουνό ως μαινάδες και να μετατραπούν σε Βάκχες. 
Μια τελετή μύησης στη λατρεία του «άλλου», της οποίας πρώτο στάδιο είναι να σταθούν δύο άτομα ενώπιος – ενωπίω υπό το βλέμμα ενός θεατή-μάρτυρα.
«ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος
Θέατρο Δάσους, Πέμπτη 31 Αυγούστου και Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017, στις 21.00
Κανονικό: 20€
Μειωμένο (άνεργοι, πολύτεκνοι, παιδιά, φοιτητές και ΑΜΕΑ): 15€
Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα ζωντανέψει ένα μεγάλο συμβολικό και πολιτικό πρόσωπο της παγκόσμιας κωμωδίας, τη «Λυσιστράτη», έργο παιγμένο το 411 π.Χ. στα Λήναια, μια από τις γιορτές προς τιμήν του Διονύσου. 
Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Ναταλία Τσαλίκη θα αναμετρηθούν, με το πρώτο και ίσως καλύτερο ζευγάρι που γέννησε η κωμική ψυχή ποτέ (Κινήσιας-Μυρρίνη), που στάθηκε προπομπός και σημείο αναφοράς για τη μετέπειτα δημιουργία όλων των κωμωδιογράφων μέχρι τις μέρες μας. 
Ο Γιάννης Μπέζος στο ρόλο του Πρόβουλου, μιας προσωπικότητας της ήδη παρηκμασμένης Αθήνας της εποχής, προσωπικότητα που δυστυχώς παραμένει αναγνωρίσιμη, αναλαμβάνει και τη σκηνοθεσία της παράστασης που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα από τις αρχές Ιουλίου. 
Η μουσική (Κωστής Μαραβέγιας) και η χορογραφία-κίνηση (Ελπίδα Νίνου), αναπόσπαστα κομμάτια της σκηνικής πραγμάτωσης της Αττικής κωμωδίας, αποτελούν δύο ισχυρότατους πυλώνες της παράστασης.