“…η πληρότητα στη Θάσο αγγίζει πλέον το 100% και ήδη στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης (τον Ιούνιο καταγράφηκε αύξηση 35% σε σχέση με πέρσι) καταφθάνουν πτήσεις τσάρτερ από νέες αγορές Σκανδιναβία, Ρωσία, Λευκορωσία, Γερμανία. Κάθε χρόνο έχουμε αύξηση και ποσοτική και ποιοτική” είπε, μιλώντας, στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ
Ο ίδιος είπε ότι “θέλουμε και τους Βαλκάνιους τουρίστες, οι Τούρκοι θυμίζουν τους Έλληνες των καλών εποχών και οι Ρουμάνοι καταφθάνουν συνεχώς στο νησί, γιατί η Θάσος βρίσκεται πάνω στην Εγνατία οδό, αφού είναι εύκολη η πρόσβαση, κάθε μισή ώρα έχει φεριμπότ”. 
Ο κ. Χατζηεμμανουήλ ειπε επισης ότι η Θάσος εξακολουθεί να παραμένει ψηλά στην κατάταξη ως τουριστικός προορισμός για τους Βορειοελλαδίτες και τον Έλληνα γενικότερα και σε αυτό συμβάλει το γεγονός ότι υπάρχουν χαμηλές τιμές διαμονής και δεν εφαρμόζεται σε καμία ξενοδοχειακή μονάδα η στρατηγική του “all inclusive”.
Ο ίδιος τόνισε ότι “το νησί είναι για όλα τα “βαλάντια”, θα δουλέψει εδώ το πεντάστερο, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά θα δουλέψει ακόμη και η μικρή επιχείρηση αφού οι επισκέπτες είναι διαφορετικοί, όλες οι ηλικίες και κυρίως δεν υπάρχει το “all inclusive”, που είναι απαράδεκτο”. Επισήμανε ότι “η στρατηγική του “all inclusive” δεν υιοθετήθηκε μετά από απόφαση του δήμου σε συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς και τους επιχειρηματίες που συμφώνησαν σε αυτό.
με στοιχεία: ΑΠΕ-ΜΠΕ