Η ανάπτυξη μεγάλου πληθυσμού αγριογούρουνων τα τελευταία χρόνια δημιουργουν καταστροφικά προβλήματα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις του Νομού Θεσσαλονίκης, κυρίως στην περιοχή γύρω από τη λίμνη Κορώνεια.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε, καθώς ζώα που μεγάλωσαν σε μονάδες εκτροφής αγριόχοιρων (πολλές εκ των οποίων ήταν και ελευθέρας βοσκής) διέφυγαν στο φυσικό περιβάλλον και αναζήτησαν καταφύγιο στην προστατευμένη περιοχή Natura, γύρω από τη λίμνη ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Φάνης Παπάς.  
Σε αυτές τις περιοχές βρήκαν περισσότερη τροφή και καλύτερες συνθήκες αναπαραγωγής, έτσι  στη διάρκεια του χρόνου τα αγριογούρουνα πολλαπλασιάζονταν διαρκώς και δεν μπορούσαν να διαφύγουν προς το όρος Βερτίσκος, λόγω της Εγνατίας Οδού, με αποτέλεσμα να βρουν διέξοδο προς την περιοχή του Σέιχ Σου και του Χορτιάτη. 
«Τον περασμένο Σεπτέμβριο στείλαμε επιστολή στο αρμόδιο υπουργείο για το θέμα αυτό. Ζητούμε, σε συνεργασία με το δασαρχείο και τους θηροφύλακες, να γίνει μία συντονισμένη δράση ώστε να δοθεί η δυνατότητα στοχευμένης θήρευσης, προκειμένου να μειωθεί ο πληθυσμός των αγριόχοιρων και να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα» τόνισε ο κ. Παπάς.
«Δεν επιθυμούμε την εξαφάνιση των αγριογούρουνων. Άλλωστε, τα ζώα αυτά πάντα υπήρχαν στους δασικούς όγκους του νομού. Ωστόσο, επιδιώκουμε τη λήψη μέτρων, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της καταστροφής των καλλιεργειών» πρόσθεσε.   
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ