Το γκράφιτι με το μικρό κορίτσι την ώρα που αφήνει ελεύθερο ένα μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς,του διάσημου καλλιτέχνη του δρόμου Banksy, αναδείχθηκε το έργο τέχνης που προτιμούν περισσότερο οι Βρετανοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα και διεξήχθη σε δείγμα 2.000 ερωτηθέντων.
Ο Βρετανός καλλιτέχνης αποτύπωσε «Το κορίτσι με το μπαλόνι»  με στένσιλ πάνω στην πρόσοψη ενός καταστήματος στο Σόρντιτς,  μια συνοικία του ανατολικού Λονδίνου το 2002, και ήρθε πρώτο στην κατάταξη ανάμεσα στα 20 καλύτερα κλασσικά βρετανικά έργα τέχνης.
Το γκράφιτι αφαιρέθηκε από τον τοίχο του μαγαζιού και πωλήθηκε σε δημοπρασία το 2014 αντί 500.000 στερλινών (σχεδόν 560.000 ευρώ).
Καλλιτέχνης – φάντασμα που κατηγορείται για βανδαλισμό, αντάρτης του δρόμου και της τέχνης, αλλά και ένας από τους πιο ακριβούς καλλιτέχνες στον κόσμο ο Banksy είναι η πιο συζητημένη περσόνα της street art, αυτός που έκανε παγκόσμια τάση το στένσιλ στους τοίχους και κατάφερε παρά την … καταδίωξη από τα ΜΜΕ να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Κύριο χαρακτηριστικό της δουλειάς του η απροκάλυπτη πολιτική άποψη, που στρέφεται εναντίον του καπιταλισμού, του καταναλωτισμού, του ρατσισμού και του συγκεντρωτισμού.
Με βάση το Λονδίνο ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Παλαιστίνη. «Το γκράφιτι δεν είναι η κατώτερη των τεχνών. 
Μπορεί να χρειαστεί να βγαίνεις κρυφά τα βράδια και να λες ψέματα στη μαμά σου, αλλά είναι μια από τις πιο ειλικρινείς μορφές τέχνης. Εκτίθεται στους τοίχους μιας πόλης και είναι διαθέσιμο σε όλους», υποστηρίζει.