Ένα  μεγάλο έργο απέναντι στον χρόνο την Λυσιστράτη, είχε  την χαρά να απολαύσει χθες το κοινό του ” Φεστιβάλ της θάλασσας”, στο αμφιθέατρο των Νέων Μουδανιών.  
΄…Μια εξαιρετική παράσταση είχαμε την χαρά να απολαύσουμε…  είπε ο κος Μανώλης Μπέης πρόεδρος του  Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Προποντίδας
Ο Πέτρος Φιλιππίδης ζωντάνεψε χθες με την ερμηνεία του  ένα μεγάλο συμβολικό και πολιτικό πρόσωπο της παγκόσμιας κωμωδίας, τη «Λυσιστράτη», εργο παιγμένο το 411 π.Χ. στα Λήναια, μια από τις γιορτές προς τιμήν του Διονύσου. 
Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Ναταλία Τσαλίκη  αναμετρήθηκαν, με το πρώτο και ίσως καλύτερο ζευγάρι που γέννησε η κωμική ψυχή ποτέ – Κινήσιας και Μυρρίνη- , που στάθηκε προπομπός και σημείο αναφοράς για τη μετέπειτα δημιουργία όλων των κωμωδιογράφων μέχρι τις μέρες μας.
Ο Γιάννης Μπέζος στο ρόλο του Πρόβουλου, μιας προσωπικότητας της ήδη παρηκμασμένης Αθήνας της εποχής, προσωπικότητα που δυστυχώς παραμένει αναγνωρίσιμη, είχε  και τη σκηνοθεσία της παράστασης που ταξιδεύει  σε όλη την Ελλάδα και τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στην Χαλκιδική. 
Η μουσική του Κωστή Μαραβέγια  και η χορογραφία-κίνηση της  Ελπίδα Νίνου, αναπόσπαστα κομμάτια της σκηνικής πραγμάτωσης της Αττικής κωμωδίας, απετέλεσαν δύο ισχυρότατους πυλώνες της παράστασης. 
Το αξιοπρόσεκτο και ενδιαφέρον της «Λυσιστράτης», πέρα από τον τερματισμό του πολέμου με όχημα τη σεξουαλική αποχή και την κατάληψη του δημοσίου ταμείου, είναι η επικράτηση ενός πανελληνίου αισθήματος. 
Μεγάλο ζητούμενο για την εποχή που παρουσιάζεται το έργο, ενώ παράλληλα ο Πελοποννησιακός Πόλεμος καλά κρατεί. 
Συντελεστές της παράστασης ηταν: 
Πέτρος Φιλιππίδης (Λυσιστράτη), Βλαδίμηρος Κυριακίδης (Κινησίας), Ναταλία Τσαλίκη (Μυρρίνη) και ο Γιάννης Μπέζος (Πρόβουλος).Παίζουν επίσης:Δανάη Μπάρκα, Ελευθερία Μπενοβία, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Κατερίνα Μισιχρόνη, Δάφνη Δαυίδ, Ντένια Στασινοπούλου, Χριστίνα Σπατιώτη, Γιώργος Γιαννακάκος, Παναγιώτης Κατσώλης, Στέλιος Ιακωβίδης, Θάνος Κοντογιώργης, Γιώργος Κατσής, Σταύρος Μαρκάλας, Γιάννης Ζαράγκαλης.
Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης ,Σκηνοθεσία – Απόδοση: Γιάννης Μπέζος Στίχοι: Πέτρος Φιλιππίδης , Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας,  Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς, Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκορού, Χορογραφίες – Κινησιολογία: Ελπίδα Νίνου ,Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας ,Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς , Βοηθός χορογράφος: Ζωή Πολυχρονιάδη ,Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου ,Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη