Το Αυγουστιάτικο φεγγάρι έδωσε ένα ραντεβού με την ποίηση των αγγέλων του ερώτα… από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα …στον Πολύγυρο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου…
Κάτω από το φως της πιο μεγάλης και πιο φωτεινής πανσελήνου λοιπόν, σήμερα στις 20:00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Μουσικά όργανα και δρώμενα στην αρχαιότητα» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου.
Το χώρο θα πλημμυρίσουν ήχοι από πιστά αντίγραφα αρχαίων μουσικών οργάνων, όπως κιθάρα, διπλός αυλός, σείστρο, τύμπανο, από τους Δημήτρη Δελφινόπουλο, μουσικό Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, και Στέφανο Κοφίδη, δάσκαλο μουσικής.
Η έκθεση, που οργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής & Αγίου Όρους, θα διαρκέσει έως το τέλος του έτους. Ώρες λειτουργίας: 08:30 – 15:00 (Δευτέρα κλειστά).
Η βραδιά θα κλείσει στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου με «Το ταξίδι του αγγέλου – ένα ταξίδι στην ελληνική ποίηση». 
Πρόκειται για συναυλία – αφιέρωμα σε έλληνες ποιητές, με τραγούδια σε ποίηση Κ. Καρυωτάκη, Μ. Πολυδούρη και άλλων σύγχρονων ποιητών από την Πολυγυρινή Κατερίνα Βλάχου, που δραστηριοποιείται στο Παρίσι. Θα τη συνοδεύσουν δύο Έλληνες μουσικοί που επίσης ζουν στη Γαλλία, ο Δημήτρης Μαστρογιόγλου στο μπουζούκι και ο Γιώργος Καραμήτρος στην κιθάρα.
Τη συναυλία οργανώνουν ο Δήμος Πολυγύρου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής & Αγίου Όρους και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Χαλκιδικής.