Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, ύστερα από μεθοδική έρευνα και συντονισμένες ενέργειες, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούταν σε κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Συνελήφθησαν , στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 33χρονος και μία 24χρονη, υπήκοοι Σερβίας και ταυτοποιήθηκε ακόμη ένας 31χρονος ομοεθνής συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών των αστυνομικών, για κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων συγκεκριμένης μάρκας, που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε περιοχές της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς ο 33χρονος και η 24χρονη και συνελήφθησαν, καθώς εξακριβώθηκε ότι πριν από δυο μέρες , διέρρηξαν και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο του ίδιου τύπου.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με τον 33χρονο συλληφθέντα να έχει τη διεύθυνσή της, και από κοινού με άλλους συνεργούς τους, έχοντας διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, εντόπιζαν και αφαιρούσαν πολυτελή οχήματα τύπου SUV, που έφεραν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, αφού τα παραβίαζαν σπάζοντας τα τζάμια τους.

Για την διάπραξη των κλοπών χρησιμοποιούσαν μία συσκευή διάγνωσης εγκεφάλου, που διέθετε ο 33χρονος, ενώ αφού αφαιρούσαν τα οχήματα, τα μετέφεραν σε προσωρινή κατοικία των συλληφθέντων, σε περιοχή της Χαλκιδικής και τοποθετούσαν σε αυτά καλύμματα ώστε να μην εντοπίζονται. Ακολούθως παραποιούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας τους και τα μετέφεραν εκτός χώρας.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα από την 13-7-2017, τα παραπάνω άτομα αφαίρεσαν, στην ευρύτερη περιοχή της Κασσάνδρας, 4 αυτοκίνητα του συγκεκριμένου τύπου και προσπάθησαν να αφαιρέσουν ακόμη ένα.

Από τη κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για να εντοπίζουν και να αφαιρούν τα οχήματα, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς στο παραπάνω όχημά τους και στην οικία των συλληφθέντων, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

• η συσκευή διάγνωσης εγκεφάλου των οχημάτων,
• 4 κλειδιά αυτοκινήτων, εκ των οποίων 2 της μάρκας που στόχευαν,
• 4 διαρρηκτικά εργαλεία,
• 4 ζευγάρια γάντια,
• 2 καλύμματα προστασίας, με τα οποία σκέπαζαν τα κλεμμένα οχήματα,
• 2 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας με στοιχεία Σερβίας,
• ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
• 3 κινητά τηλέφωνα,
• έγγραφα σχετικά με αυτοκίνητα (άδειες κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο κ.α.)

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.