14 αγροτικοί συνεταιρισμοί της Χαλκιδικής με κοινή επιστολή τους καλούν τους εμπόρους και μεταποιητές που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ελιάς, να προχωρήσουν σε ένα κύκλο επαφών και συνομιλιών για το καλό της ελιάς,των παραγώγών της, αλλά και των ιδίων…

Θέμα: «Πρόσκληση σε συνάντηση εμπόρων και μεταποιητών πράσινης ελιάς Χαλκιδικής»

Αγαπητοί κύριοι …

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε σε μια συζήτηση που θα ανοίξει ένα ΝΕΟ κύκλο συνεργασίας.

Η ελιά, το κύριο προϊόν στο οποίο δραστηριοποιούμαστε και οι δύο πλευρές, μπορεί να αποτελέσει τον κρίκο μια άριστης σχέσης μεταξύ μας που θα ικανοποιεί αμφότερα τα μέλη της αλυσίδας.

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε… αγωνιζόμενοι κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούμε να παράγουμε ένα προϊόν που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της αγοράς και δεν θα έχει πρόβλημα να διατεθεί από πλευράς σας.

Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια οι αγρότες βάλλονται από παράγοντες όπως: αύξηση των αγροτικών εφοδίων, εφορία, τιμές διάθεσης των αγροτικών προϊόντων κ.α., στοιχεία που κάνουν την συνέχιση της καλλιέργειας της ελιάς σε πολλές περιπτώσεις ασύμφορη.

Ακούγοντας φωνές αγωνίας των μελών μας για το «τι μέλει γενέσθαι». Παίρνουμε την πρωτοβουλία τώρα που είναι ακόμα νωρίς για τη φετινή χρονιά και σας καλούμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι σε μια εποικοδομητική συζήτηση όπου θα αναπτυχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι δύο πλευρές.

Πιστεύουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν και οι λύσεις έρχονται μέσα από το διάλογο.

Σας θέλουμε συνεργάτες με σχέση εμπιστοσύνης που μπορεί να αναπτυχθεί μεταξύ μας, ώστε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος που ζημίωσαν όλους μας.