Σε Ηλεία και Ζάκυνθο τα ενεργά μέτωπα, ενώ σε εξέλιξη είναι και η μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική  Αττική

Το 24ωρο από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, έως τις 6 της Τρίτης, εκδηλώθηκαν 55 αγροτοδασικές πυρκαγιές, σε όλη την Ελλάδα, όπως ενημέρωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός Σταυρούλα Μαλλίρη.

Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Αυτή τη στιγμή εκτός από τη μεγάλη πυρκαγιά του Καλάμου, βρίσκονται σε εξέλιξη οι παρακάτω πυρκαγιές και συγκεκριμένα:

α. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 12.10 χθες σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Κρυονέρι Ηλείας. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 42 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 27 άτομα πεζοπόρο και 2 υδροφόρα οχήματα ΟΤΑ ενώ από αέρος επιχειρούν 1 Α/Φ Canadair και 2 Ε/Π (1 Ericson και 1 Chinook).

β. Στο νησί της Ζακύνθου έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο πενθήμερο 20 δασικές πυρκαγιές στις παρακάτω περιοχές: Καταστάρι, Καπελέτι, Κοιλιωμένο, Ελιές Βολίμων, Αστέρι Βολίμων, Αλωνάκι ‘Ανω Βολίμων, Σκούτα ‘Ανω Βολίμων, Μεγαλώνι, ‘Ανω Θέση – Ασκός Βολίμων, ‘Αγιος Νικόλαος Βολίμων, Δάφνη Βασιλικού, Κάμπι, ‘Αγιος Νικόλαος, Παλιό Χωριό, Νικολουδάκη, Αγαλά. Με κυριότερες αυτές στο Καταστάρι, Κοιλιωμένο και Παλαιό Χωριό. Στην κατάσβεση αυτών λαμβάνουν μέρος 134 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο και 7 υδροφόρες ΟΤΑ. Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται από αέρος με 1 Ε/Π (Ericson). Προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών αυτών διενεργούν ανακριτικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και Κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.

Φωτιά Κάλαμος: Προς Πολυδένδρι το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική – Κλειστός ο δρόμος προς Μαρκόπουλο Ωρωπού
Ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις έχει πάρει τις τελευταίες ώρες η πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, αφού αυτό που φοβούνταν οι επιτελείς του κρατικού μηχανισμού πυρόσβεσης, συνέβη.
Το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς, πέρασε τελικά την λεωφόρο Καλάμου, και κατευθύνεται προς το Πολυδένδρι, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκαν από τον δήμο σπίτια στον οικισμό Σαλαμίδι.

Η Αστυνομία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων από την έξοδο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας προς Μαρκόπουλο Ωρωπού.

 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας λίγο μετά τις 16:00, αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκίνητων στα παρακάτω σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Καπανδριτίου:
1. Kόμβος Μικροχωρίου προς Μικροχώρι
2. Λ. Mικροχωρίου και Οδυσσέα Ελύτη
3. Παραλία Αγίων Αποστόλων E.O. Kαλμαου- Αγίων Αποστόλων
4. Πλατεία Καλάμου από Κάλαμο προς Αγίους Αποστόλους
5. Πλατεία Kαπανδριτίου προς λεωφόρο Καλάμου
6. Είσοδος Μικροχωρίου
7. Kόμβος Πολυδενδρίου προς Πολυδένδρι