Χθες το βράδυ στο Ρέθυμνο εκτυλίχθηκε μια απίστευτη τραγωδία… με ένα ζευγάρι 35αρηδων να χάνει τη ζωή του στη θάλασσα, καθώς προσπαθούσε να σώσει τα δυο μικρά παιδιά του που κινδύνευαν.

Οι δύο νέοι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είναι ο 35χρονος Βενιζέλος Στρατάκης από τη Ροδιά και η 35χρονη Κατερίνα Καναβάκη από τις Αρχάνες, από το Ηράκλειο, μαζί με τα τέσσερα παιδιά του είχαν κατασκηνώσει στην παραλία Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο, κάποια στιγμή χθες το βράδυ, γύρω στις 9, οι δυο γονείς αντιλήφθηκαν ότι δυο από τα παιδιά τους, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι κινδύνευαν και φώναζαν βοήθεια μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα…

Το ζευγάρι μπήκε στη θάλασσα, αλλά με δυσκολία κρατήθηκαν και οι δύο στην επιφάνεια.

Την ίδια ώρα , ιδιοκτήτης ταβέρνας που βρίσκεται στην παραλία κατάφερε να βγάλει το αγοράκι στην ακτή, ενώ άλλοι λουόμενοι βοήθησαν το μικρό κοριτσάκι.

Αυτό όμως είχε σαν αποτέλεσμα οι δυο γονείς, να χάσουν την ζωή τους στη φουρτουνιασμένη θάλασσα χωρίς να γίνει αντιληπτό, γιατί όλοι προσπαθούσαν να σώσουν τα δυο παιδάκια .

Ο κόσμος όλος αμέσως μετά κατάλαβαν τι είχε συμβεί, κάλεσαν το λιμενικό, οι Άνδρες του του οποίου ζήτησαν έως και τη συνδρομή ενός πλοίου που περνούσε από την περιοχή, προερχόμενο από τη Σαντορίνη στις 10 παρά το βράδυ.

Οι δύο γονείς ανασύρθηκαν τελικά από τη θάλασσα μετά από ώρα χωρίς τις αισθήσεις τους, και παρά τις πρώτες βοήθειες δεν κατέστη δυνατή η επαναφορά τους.

Το ανδρόγυνο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι γιατροί προσπάθησαν για αρκετή ώρα να ανανήψουν τον άνδρα, καθώς ήταν ο μόνος που έδειχνε σημάδια ζωής, αλλά τελικά και αυτός υπέκυψε.

Σοκαρισμένα τα παιδιά τους, ηλικίας από 7 μέχρι και 14 ετών, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι οι γονείς τους από τη μια στιγμή στην άλλη χάθηκαν μπροστά στα μάτια τους.

Η τραγωδία  έχει συγκλονίσει ολόκληρο το νησί και έχει βυθίσει στη θλίψη τις οικογένειές τους.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ