Χαλκιδική: τελεσίγραφο από τους παραγωγούς… για την ελιά Χαλκιδικής το λιοτρίβι είναι έσχατη λύση αλλά υπάρχει και αυτή …

  Οι παραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς στο Νοµό Χαλκιδικής σχεδόν ένα µήνα πριν την έναρξη της συγκοµιδής, δίνουν Τελεσίγραφο στους εµπόρους, καθώς αν πάρουν και πάλι χαµηλές τιµές θα οδηγήσουν το προϊόν τους στα λιοτρίβια.

  Ειδικότερα και όπως υποστηρίζουν στην αγορά επικρατούν οι συνθήκες για να κινηθεί η τιµή ανοδικά, χάρη στα µηδενικά περσινά αποθέµατα και το αυξηµένο εξαγωγικό ενδιαφέρον.
  Πιο συγκεκριμένα σε κανονικά επίπεδα επιστρέφει η φετινή παραγωγή πράσινης ελιάς Χαλκιδικής, µε τις πρώτες εκτιµήσεις συνεταιριστών της περιοχής να µιλούν για 80.000-100.000 τόνους.

  Πρόκειται για αύξηση 50% από πέρσι, όµως σύµφωνα µε τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισµών Πολυγύρου, Ευάγγελο Ευαγγελινό, είναι νωρίς να ειπωθεί κάτι οριστικό καθώς ο καιρός είναι απρόβλεπτος.

  Όπως δηλώσε ο ίδιος στο αγροτικό περιοδικό Agrenda… «Η χρονιά δείχνει καλή, αν και κατά τόπους βροχές και χαλάζι προκαλέσαν µικρές ζηµιές. Επίσης µετά από µια 2ετία ισχνής ζήτησης, φέτος υπάρχει µεγάλο ενδιαφέρον για εξαγωγές από Ευρώπη, ΗΠΑ, Αυστραλία…

  Πηγή: agronews.gr