23 χρόνια συμπληρώνει φέτος η γιορτή θεάτρου του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ένας θεσμός υποστήριξης της καλλιτεχνικής δημιουργίας με πολύ σημαντικές παραστάσεις στο ενεργητικό του.

Στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών θα χτυπά και φέτος τον Αύγουστο η καρδιά του θεάτρου.

Από τη σκηνή αυτή, που χρόνια τώρα ο δήμος επιμένει να στηρίζει την τέχνη και ιδιαίτερα το θέατρο, τα «ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ 2017» μεταδίδουν το μήνυμα ότι ο Πολιτισμός είναι η ψυχή και η κληρονομιά της κοινωνίας μας.

«Έχοντας καταξιωθεί όχι μόνο στη συνείδηση των ανθρώπων της τέχνης και του θεάτρου, αλλά κυρίως στη συνείδηση του θεατρόφιλου κοινού, τα ‘Μερκούρεια’, η μεγάλη γιορτή του θεάτρου και του πολιτισμού που διοργανώνει, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, αδιάλειπτα εδώ και 23 χρόνια ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, ενσαρκώνοντας το μεγάλο όραμα της Μελίνας Μερκούρη για επένδυση στον πολιτισμό, την παιδεία και την ουσιαστική καλλιτεχνική αποκέντρωση, ετοιμάζονται για αυλαία…», τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Για μια ακόμη χρονιά, λοιπόν, το θεατρικό σανίδι, που στήνουν τα «ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ 2017» στο Ανοιχτό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» (Κ.Κουν, Συκιές), παραδίδεται στο ΚΘΒΕ αλλά και σε ΔΗΠΕΘΕ της χώρας, όπως και στη Θεατρική Σκηνή του δήμου Νεάπολης-Συκεών, για να παρουσιάσουν τις αξιόλογες και ιδιαίτερα σημαντικές παραστάσεις τους.

Το πρόγραμμα
Για μια εβδομάδα, από τις 20 έως τις 27 Αυγούστου 2017, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει υψηλού επιπέδου παραστάσεις σε αυτό το μοναδικό πολιτιστικό ραντεβού.
Όλες οι παραστάσεις θα δοθούν στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», με ώρα έναρξης τις 9 μ.μ. Συνολικά θα δοθούν επτά θεατρικές παραστάσεις από ισάριθμες θεατρικές σκηνές, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

► ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
«Ρωμαίος και Ιουλιέτα», του Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Νεανική Σκηνή δήμου Νεάπολης-Συκεών «Μελίνα Μερκούρη»

► ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
«Γουρούνι στο σακί», του Ζωρζ Φεϋντώ
Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης

► ΤΡΙΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
«Ο Ζητιάνος», του Ανδρέα Καρκαβίτσα
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ/ομάδα ANIMA

► ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
«Δεν σε ξέχασα ποτέ», του Λέοντα Α. Ναρ
Κ.Θ.Β.Ε.

► ΠΕΜΠΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
«Οι Έλληνες», του Παναγιώτη Μακρυγιάννη
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

► ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
«Ο Φιάκας», του Δημοσθένη Κωνσταντίνου Μισιτζή
Κεντρική Σκηνή δήμου Νεάπολης-Συκεών «Μελίνα Μερκούρη»

► ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
«Βάκχες», του Ευριπίδη
ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ/ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ