Μια ονειρική βραδιά έζησε χθες το βράδυ για μια ακόμη μέρα ο Πολύγυρος στις εκδηλωσεις «ΓΕΥΣΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ», που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οργανώνει ο Δήμος Πολυγύρου και το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης».

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου κ. Αστέριος Ζωγράφος, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο και καλωσόρισε στην πόλη τα μέλη των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων, που συμμετέχουν στο τετραήμερο εορτασμό της «Γεύση – Παράδοση – Πολιτισμός».

Νωρίτερα στο προαύλιο του Δημαρχείου, έγινε η ΓΙΟΡΤΗ των ΧΡΩΜΑΤΩΝ για παιδιά με τις ΜΠΙΟΥ – ΜΠΙΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΜ – ΜΠΑΜ με καμβάδες, πινέλα, μπογιές, χρωματιστή πούδρα, μπαλόνια, παιχνίδια και χορό, με twister και ιπτάμενες μπουρμπουλήθρες.

Στην συνέχεια στον πεζόδρομο του Πολυγύρου, σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας μαγείρεψαν με βάση συνταγές βασισμένες στα τοπικά προϊόντα.

Η πατινάδα που υποσχέθηκαν οι διοργανωτές των εκδηλώσεων έγινε στον πεζόδρομο του Πολυγύρου, με χορωδίες και χορευτικά συγκροτήματα που στη συνέχεια κατέληξαν στην πλατεία των Έξι Βρύσεων όπου παρουσιάστηκαν  παραδοσιακοί χοροί.

Στην συνέχεια ακολούθησε λαϊκό-παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή όλου του κόσμου με την ορχήστρα του Αστέριου Τράκα.

Το κοινό είχε  την ευκαιρία να γευτεί παραδοσιακά κεράσματα από τους συλλόγους όπως πίτες, φαγητά, γλυκά παρασκευασμένα κυρίως με τοπικά προϊόντα.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν: Μουσικοχορευτικός Όμιλος «Η ΒΟΥΡΚΑ» Μένοικο Κύπρου, Χορευτικός Όμιλος Γαλάτιστας, Πολιτιστικός και Προοδευτικός Σύλλογος Ολύνθου, Χορευτικό συγκρότημα AFYONKARAHISAR από την Τουρκία, Σύλλογος Ηπειρωτών Χαλκιδικής «Η Δωδώνη», Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλάτιστας «Αλκή», Πολιτιστικός Μορφωτικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίου Προδρόμου, Χορευτικό συγκρότημα «Ciuleandra» από τη Μολδαβία, Σύλλογος Χορευτικών Βάβδου.