με έκτακτο δελτίο χαλάει ο καιρός σήμερα Τρίτη 22 και στη Χαλκιδική…

  για πολύ λίγο ο καιρός θα θυμίζει φθινόπωρο…

  Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο καιρός αλλάζει με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, σήμερα Τρίτη και η Χαλκιδική είναι στις περιοχές, που θα επηρεαστούν ιδιαίτερα.

  Ειδικότερα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα των βροχών και σποραδικών καταιγίδων, που ήδη εκδηλώνονται στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, προβλέπεται για σήμερα Τρίτη να ενταθούν από τις πρώτες πρωινές και ενισχυμένα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, αναμένεται να επηρεάσουν κατά τόπους τα βόρεια και ανατολικά τμήματα της χώρας .

  Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν: Η Κεντρική Μακεδονία και κυρίως η Χαλκιδική, η Ανατολική Θεσσαλία (κυρίως τα παράλια τμήματα) οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.

  Ο καιρός στη Χαλκιδική

  Ο καιρός στις παράκτιες περιοχές…

  Έντονα καιρικά φαινόμενα με Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπονται για σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους 3 με 5 μποφόρ.

  Τις απογευματινές και βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με σποραδική συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 21 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

  Για αύριο Τετάρτη 23 Αυγούστου  περιμένουμε αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου και βόρειους ισχυρούς ανέμους έντασης 3 με 4 μποφόρ.

  Τις απογευματινές και βραδινές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 22 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

  Στην ορεινή Χαλκιδική…

  Νεφελώδης, με χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες κατά τόπους βροχοπτώσεις θα είναι ο καιρός σήμερα.
  Ειδικότερα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου και μέτριους  δυτικούς ανέμους έντασης έως και 5  μποφόρ.

  Τις απογευματινές και βραδινές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αρκετές νεφώσεις, με την θερμοκρασία στους 18 βαθμούς Κελσίου και σταδιακή εξασθένιση των ανέμων που ίσως φτάσει σε επίπεδο άπνοιας.

  Για αύριο Τετάρτη 23 Αυγούστου,  θα υπάρχουν λίγα σύννεφα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 έως 25 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ.

  Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 18 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

  Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη…

  Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Θεσσαλονίκη σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

  Τις απογευματινές και βραδινές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αραιή συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 26 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

  Για αύριο Τετάρτη 23 Αυγούστου , περιμένουμε ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους ως 2 μποφόρ.

  Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 25 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

  Πηγη: ΕΜΥ/ΜΕΤΕΟ