Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, από τη Νεμέα όπου εγκαινίασε τις εκδηλώσεις «Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2017»,ανακοίνωσε την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί έως το τέλος του έτους.

‘Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Αποστόλου είπε ότι ήδη ετοιμάζεται η σχετική νομοθετική ρύθμιση και πριν τελειώσει ο χρόνος -όπως έχει δεσμευθεί και ο πρωθυπουργός- ο φόρος αυτός δεν θα υπάρχει πλέον.

Ο υπουργός αναφέρθηκε κατά την ομιλία του και στη γενικότερη κατάσταση και τόνισε ότι «όλοι πλέον έχουν αποδεχτεί ότι άνοιξε ο δρόμος για την έξοδο της χώρας μας στις αγορές και το τέλος των μνημονίων». Σημείωσε, ωστόσο, ότι «η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. γνωρίζουν ότι αυτό θα συμβεί, αν με όλες μας τις δυνάμεις υπηρετήσουμε την ανάπτυξη.

Είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να σταθεροποιήσει την πορεία της χώρας, προς μια περίοδο θετικών προοπτικών, μετά την κρίση και τη βαθιά ύφεση που γνώρισε τα προηγούμενα χρόνια όταν περίπου το 25% του ΑΕΠ της, εξαφανίστηκε».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «σε αυτήν την προσπάθεια, ο αγροτικός χώρος θα πρωταγωνιστήσει. Είναι ενθαρρυντικό ότι αυτή τη πραγματικότητα, τη συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότερο, το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ο επιχειρηματικός κόσμος και κυρίως οι ίδιοι οι παραγωγοί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ