Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερη εκδήλωση στο “Άλσος του Αριστοτέλη”, στα Στάγειρα, του Δήμου Αριστοτέλη, ένα ταξίδι στα αστέρια, μια βραδιά ουρανογραφίας, αστροπαρατήρησης και μυθογραφίας στον ξάστερο ουρανό της Χαλκιδικής.

Η πρωτότυπη εκδήλωση έγινε σε συνεργασία του Δήμου Αριστοτέλη, με το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο και η ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. ΔΑΕ με τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας (Ο.Φ.Α.) Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΩΝ 2017 και του εορτασμού του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη 2016-2017 2.400 χρόνια από την γέννησή του.

Του ταξιδιού των αστεριών, προηγήθηκε σύντομη ξενάγηση στα διαδραστικά όργανα του Άλσους, που εφαρμόζουν φυσικά φαινόμενα για τα οποία γίνονται αναφορές στο σύγγραμμα του μεγάλου Σταγειρίτη φιλοσόφου «Τα φυσικά», ενώ  απαγγέλθηκαν και αποσπάσματα από την μυθογραφία των αστερισμών.

 

Την ξενάγηση στους κόσμους του ουρανού, έκανε ο κος Αντώνης Ιτσιος εκπρόσωπος φίλων αστρονομίας Θεσσαλονίκης και στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κος Γιώργος Ζουμπάς και ο κος Λευτέρης Βαλσαμης πρόεδρος της εταιρείας Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη.