Ήδη τρέχει στις εγκαταστάσεις του Λαογραφικού Μουσείου Νικήτης, το εβδομαδιαίο “Summer School” στη γλώσσα προγραμματισμού “Python”, σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού και το γερμανικό κέντρο νευροπληροφορικής G-Node που διοργανώνει ο Δήμος Σιθωνίας   μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου.

Η γλώσσα προγραμματισμού “Python”, αποτελεί σήμερα την αιχμή της τεχνολογίας προγραμματισμού και υποστηρίζεται εκτενώς από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, καθώς αποτελεί ένα από τα πλέον ισχυρά εργαλεία ανάλυσης και επεξεργασίας δεδομένων.

Ο Αντιδήμαρχος, κ. Νίκος Χριστοδούλου υποδέχτηκε τους συμμετέχοντες στην έναρξη του θερινού σχολείου και ταυτόχρονα μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Σιθωνίας, κ. Ιωάννη Τζίτζιου, ο οποίος στο μήνυμά του υπογράμμισε την ευαισθησία και τη στήριξη του Δήμου σε τέτοιου είδους διεθνείς συνεργασίες που αναβαθμίσουν την περιοχή μας και γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της Σιθωνίας σε όλο τον κόσμο.

Μεταξύ 150 υποψηφίων επιλέχθηκαν με πολύ υψηλά ακαδημαϊκά κριτήρια 30, οι οποίοι θα επιμορφωθούν από μια 10μελή διεθνή ομάδα καθηγητών που προέρχονται από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας.

Επιφανή μέλη της διεθνούς πανεπιστημιακής και επιστημονικής κοινότητας συνεργάζονται για έναν εκπαιδευτικό σκοπό, του οποίου την οργάνωση, την υλοποίηση και το γενικό συντονισμό έχει ο Δήμος Σιθωνίας, ο οποίος υλοποιεί σταδιακά τη στρατηγική ανάπτυξης και εξωστρέφειας στους τομείς του υψηλού συνεδριακού τουρισμού και της δόμησης ενός διεθνούς τουριστικού brand.