Στους τομείς της ελαιοκομίας και της προβατοτροφίας που αποτελούν τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας θα επικεντρωθεί το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, που θα πραγματοποιηθεί στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.) από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2017.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών που θα διαρκέσει το συνέδριο θα αναζητηθούν τα στοιχεία και οι τεχνικές που δίνουν προστιθέμενη αξία στα προϊόντα της ελιάς και των προβάτων. Παράλληλα θα επιχειρηθεί η σύνδεσή τους με το συνολικά προσφερόμενο τοπικό προϊόν που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη της Κρήτης, αλλά και όλης της χώρας.

Το 24ο συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χανίων.

Αφορά όλους τους εμπλεκόμενους στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο, για τεχνικές προστασίας, αλλά και για τους τρόπους οργάνωσης και καλύτερης λειτουργίας των αγροτικών τους επιχειρήσεων. Παράλληλα θα ακούσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες από πανεπιστημιακούς και ερευνητές, στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του ΕΛΓΟ Δήμητρα, πετυχημένους αγρότες.

Από τις 5 έως τις 6 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο προσυνεδριακές εκδηλώσεις με θέματα την ποιότητα του ελαιόλαδου και της γραβιέρας.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου θα ανακοινωθεί και ο νικητής του διαγωνισμού για την ανάδειξη του καλύτερου ευρωπαίου νέου αγρότη, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και τα αποτελέσματα της συνεδρίασης των ομάδων εργασίας του συνεδρίου για τη διατύπωση δράσεων πολιτικής που αφορούν την Π.Ε.Ν.Α. στο σήμερα και στο μέλλον, τα συνεταιριστικά σχήματα και το νέο συνδικαλιστικό νόμο, την εκπαίδευση και την κατάρτιση, καθώς και τις νέες γεωργικές εφαρμογές.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Π.Ε.Ν.Α., η μόνη θεσμοθετημένη συνδικαλιστική οργάνωση για τις Νέες και τους Νέους Αγρότες της χώρας μας, καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν στο ενεργά συνέδριο, δηλώνοντας συμμετοχή στον δικτυακό τόπο του συνεδρίου: www.synedriopena.gr , e-mail: [email protected] και στα τηλέφωνα: 2441076184, 6973999402.

Στην ιστοσελίδα www.synedriopena.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου.