Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου Στέφανο Χατζημανώλη, τις τελευταίες εβδομάδες, περισσότεροι από 5.000 Τούρκοι υπολογίζεται ότι επέλεξαν τη Χαλκιδική με μέσο όρο διαμονής τις τέσσερις διανυκτερεύσεις, ενώ δεν παρέλειψαν να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα των διακοπών τους και τη Θεσσαλονίκη.

Οι Τούρκοι τουρίστες επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική αξιοποιώντας την ευκαιρία των διακοπών που προέκυψαν, με απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, για δεκαήμερο εορτασμό του Κουρμπάν Μπαϊράμ (γιορτή των μουσουλμάνων).

Από την Καλλικράτεια μέχρι την Καλλιθέα, το Παλιούρι και τον Μαρμαρά συναντά κανείς Τούρκους τουρίστες, σημείωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Χατζημανώλης…”ηταν βολικές οι συνθήκες, καθώς βρισκόμαστε στο τέλος του Αυγούστου και κατάφεραν να βρουν διαθέσιμα δωμάτια.

Η εορταστική εβδομάδα, που ολοκληρώνεται αύριο Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου,έδωσε την δυνατότητα σε χιλιάδες Τούρκους να γνωρίσουν την Χαλκιδική και για άλλη μια φορά υπήρξε η αφορμή να γεμίσει και η πόλη της Θεσσαλονίκης με τουρίστες από τη γειτονική Τουρκία. Κάτι που αποτελεί, όπως επεσήμανε ο κ. Χατζημανώλης, ένα από τα μεγαλύτερα “ρεύματα” που έχουν δει τα τελευταία χρόνια οι τουριστικοί παράγοντες.

Λόγω της προσβασιμότητας, οι Τούρκοι έρχονται στην περιοχή οδικώς. Αυτό όμως για άλλη μια φορά αναδεικνύει, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου, το πρόβλημα που υπάρχει στους συνοριακούς σταθμούς.

“Επειδή ορισμένες φορές στη διάρκεια του έτους είναι πολυπληθής ο αριθμός των επισκεπτών, δημιουργούνται “ουρές” σχεδόν 7 χιλιομέτρων και σημειώνονται 4 με 5 ώρες αναμονής” αναφέρει, επισημαίνοντας πως “χρειάζεται να ενισχύονται εκείνες τις ημέρες οι σταθμοί με προσωπικό και να τοποθετηθούν τέντες για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ