Τις τελευταίες μέρες θέμα με παγκόσμιο ενδιαφέρον που πρωταγωνιστεί στα διεθνή ΜΜΕ έχει γίνει η Αργυρώ… η φώκια της Σάμου, που ξαπλώνει σε ξαπλώστρες, κοιμάται στα χαλάκια στις πόρτες και κάνει παρέα με τους τουρίστες.

Η ιστορία βέβαια από ότι μαθαίνουμε από την τοπική ιστοσελίδα πάει δυο χρόνια πριν, όπου αρχικά συναντούσε κανείς την όμορφη φώκια δίπλα στις βάρκες των ψαράδων που τη βάφτισαν Αργυρώ, έπειτα στις θάλασσες να κολυμπά δίπλα στους λουόμενους και να παίζει μαζί τους και λίγο αργότερα, που βγήκε μέχρι την παραλία, και όπως οι άνθρωποι, έτσι και αυτή ανέβηκε σε μια ξαπλώστρα να λιαστεί.


Για τους ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» η συμπεριφορά της ήταν περίεργη. Μία φώκια, Monachus Monachus στην περίπτωσή μας, περιορίζεται συνήθως σπηλιές και σε δυσπρόσιτες ή έρημες ακτές. Η Αργυρώ, όμως, ανέβηκε ακόμα και στο λιμάνι και χαλάρωσε στην αυλή ενός σπιτιού.


«Επειδή πρόκειται πάντα για άγριο ζώο και πολύ μεγάλο μάλιστα, όσο εξοικειωμένο και να είναι, χρειάζεται πάντα ιδιαίτερη προσοχή, να μην το πλησιάζουμε και να μην το αγγίζουμε, ειδικά τα μικρά παιδάκια», τονίζει η Mom σε ανάρτησή της στο Facebook, μέχρι στιγμής όμως κανένα πρόβλημα δεν φαίνεται να έχει προκύψει από την επαφή της Αργυρούς με τους ανθρώπους.


Πηγή: my-samos.blogspot.gr