Την αποχώρησή του από τη διοικούσα παράταξη του Δήμου Κασσάνδρας ανακοίνωσε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Καραμανλής, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρει στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, η απόφασή του σχετίζεται με «την πρακτική και τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής παράταξης», καταλογίζοντας στη δημοτική αρχή «φαινόμενα αλαζονείας συγκεντρωτισμού και αυταρέσκειας της δημοτικής αρχής».

Η επιστολή παραίτησης αναφέρει…

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ» ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Κο ΚΥΡΙΤΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ.

Χρέος κάθε δημοτικής παράταξης και κάθε εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου σε περιόδους βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης όπως αυτή που διέρχεται η πατρίδα μας και η κοινωνία, είναι να αγωνίζεται και να μη μένει βουβός παρατηρητής σε γεγονότα που συμβαίνουν δίπλα μας, ανεξάρτητα πολιτικής πεποίθησης ή κομματικής προέλευσης.
Ως ελεύθερος επαγγελματίας και δημοτικός σύμβουλος αντιλαμβάνομαι την προσωπική ευθύνη συναρτώμενη με το χώρο αλλά και τον χρόνο, για ότι θα ήθελα και για άτι θα μπορούσε να γίνει και δεν έγινε, από εμένα και από την δημοτική παράταξη, όπως έχουμε χρέος απέναντι στους συμπολίτες μας που είτε μας τίμησαν με την ψήφο τους είτε όχι.
Ανεξαρτητοποιούμαι για να ακολουθήσω και να υπηρετήσω τη φωνή της συνείδησής μου και μόνον, καθώς και το χρέος μου να στέκομαι κοντά στην κοινωνία, παλεύοντας και διεκδικώντας το δημόσιο κοινωνικό συμφέρον για την καθημερινότητα των συνδημοτών μου, μέσα από τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας μας, διότι τα δημοτικά προβλήματα είναι πρωτίστως κοινωνικά και μετά πολιτικά, και η επίλυσή τους αφορά όλους μας, ανεξάρτητα γεωγραφικού χώρου και δημοτικού διαμερίσματος.
Η απόφασή μου αυτή σχετίζεται με την πρακτική και τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής παράταξης, η οποία κατά την άποψή μου, θα έπρεπε να ήταν διαφορετική απέναντι στα φαινόμενα αλαζονείας συγκεντρωτισμού και αυταρέσκειας της δημοτικής αρχής.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συμπολίτες μου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν όλο αυτά το χρονικό διάστημα, με την ελπίδα και την ευχή να κάνουμε ο καθένας το καλύτερα για τον τόπο μας.