Στο πλαίσιο της επίσκεψης της αποστολής του Δήμου Αριστοτέλη, αναπτύχθηκε ο σχεδιασμός υλοποίησης του οδικού χάρτη της αδελφοποίησης, ενώ προγραμματίστηκαν οι επόμενες δράσεις . Αναλυτικά, το δελτίο τύπου που εξέδωσε για το θέμα το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου έχει ως εξής:

     Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Δήμου Αριστοτέλη και του Δήμου Σέστορετσκ της Αγίας Πετρούπολης, πραγματοποιήθηκε από 1η έως 4 Σεπτεμβρίου, επίσκεψη αντιπροσωπευτικής επιχειρηματικής αποστολής του Δήμου Αριστοτέλη στον Δήμο Σέστροτεσκ. Στην αποστολή με επικεφαλής την Διαχειρίστρια του Γραφείου Ενημέρωσης και Τουριστικής -Οικονομικής Συνεργασίας της Αγίας Πετρούπολης κ. Ιουλία Γαβρίλοβα συμμετείχαν επιχειρηματίες του πρωτογενούς τομέα, του κλάδου της μεταποίησης και του εμπορίου και του τουριστικού – ξενοδοχειακού κλάδου. Τον Δήμο Αριστοτέλη εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Ζουμπάς, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας κ. Λευτέρης Βαλσαμής και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ιωάννης Βερβερίδης. Άριστες ήταν οι εντυπώσεις από την υποδειγματική φιλοξενία της πόλης του Σέστρορετσκ του Δημάρχου της κ. Alexander Belski και του επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής Kourotni κ. Aleksei Kouimov.
Όλη η επιχειρηματική αποστολή είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον φιλόξενο αυτόν τόπο και τους ανθρώπους του, να διερευνήσει τις δυνατότητες σύναψης εμπορικών συναλλαγών και να αναπτύξει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις φιλίας που συνδέουν τους δύο αδελφοποιημένους Δήμους.
Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους φορείς του Δήμου Σέστρορετσκ παρουσία του συμβούλου της κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης για θέματα ελληνορωσικών σχέσεων κ. Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη, αναπτύχθηκε ο σχεδιασμός υλοποίησης του οδικού χάρτη της αδελφοποίησης, ενώ προγραμματίστηκαν οι επόμενες δράσεις με πρώτη εξ αυτών την επίσκεψη 4μελούς τηλεοπτικού συνεργείου και δημοσιογράφων τις επόμενες μέρες στον Δήμο Αριστοτέλη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράστηκαν από την πλευρά του Δημάρχου κ. Alexander Belski για την εξαιρετική φιλοξενία της ομάδας παιδιών από σχολείο του Σέστρορετσκ που πραγματοποίησαν τις διακοπές τους τις προηγούμενες ημέρες, σε παιδική κατασκήνωση που δραστηριοποιείται στον Δήμο μας.
Θετική εντύπωση προκάλεσαν στην ρώσικη αντιπροσωπία οι προσφορές των κ.κ. Λευτέρη Μελετλίδη και Νίκου Παπαδόπουλου (ιδιοκτήτες ξενοδοχείων)για φιλοξενία ομάδας 20 νεαρών Ρώσων της πόλης του Σέστρορετσκ τον προσεχή Μάιο.
Στις εκδηλώσεις εορτασμού των 303 ετών από την ίδρυση της πόλης του Σέστρορετσκ, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, συμμετείχαν όλοι οι φορείς και οργανώσεις της περιοχής και όλες οι αδελφοποιημένες πόλεις του Δήμου Σέστρορετσκ. Ο Δήμος της Σαγκάη (Κίνα), ο Δήμος Γκαέτα (Ιταλία), ο Δήμος Μπαλακλάβα και ο Δήμος Ευπατορία (από την Κριμαία), ο Δήμος Αριστοτέλη καθώς και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη κ. Πάνος Μπεγλίτης. Ιδιαίτερη όμως ήταν η τιμή που αποδόθηκε σε όλη την αποστολή του Δήμου μας με την επιλογή του Δημάρχου Αριστοτέλη να εκπυρσοκροτήσει ένα από τα δύο κανόνια της πόλης της Αγίας Πετρούπολης την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στις 12.00 στο ιστορικό κάστρο Πέτρου και Παύλου στη νήσο Zayachy . Με τον τρόπο αυτό η ρώσικη πλευρά δήλωσε την ιδιαίτερη σημασία που δίνουν στον Δήμο Αριστοτέλη, ως πατρίδα του Αριστοτέλη και πύλη του Αγίου Όρους.