Σε όλη την χώρα φαίνεται ότι αναμένεται αυξημένη τουριστική κίνηση και για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Το γεγονός αυτό  δεν αφήνει ανεπηρέαστη και τη Χαλκιδική με τους τουρίστες να την προτιμούν έναντι άλλων προορισμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής παρουσίασε στοιχεία ,οπου εμφανιζεται μια μέση πληρότητα του Σεπτεμβρίου να βρίσκεται ήδη στο 75%, ενώ εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει σίγουρα το 80%, ποσοστό στο οποίο έκλεισε ο Σεπτέμβριος του 2016.

Αυτό αναμένεται να συμβεί δεδομένου ότι ο μήνας αυτός χαρακτηρίζεται έντονα από τις λεγόμενες κρατήσεις της «τελευταίας στιγμής».

Ένα στοιχείο ακόμη που δείχνει τη δυναμική του φετινού φθινοπώρου είναι ότι η τουριστική περίοδος θα επιμηκυνθεί κατά μία εβδομάδα, δηλαδή έως τις 15-17 Οκτωβρίου.

Η 82η ΔΕΘ  από ότι φαίνεται φέτος έπαιξε καθοριστικό   ρόλο  , καθώς η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης αγγίζει αυτή τη στιγμή το 100%.

Η  Ελλάδα αποτελεί μαγνήτη για τους τουρίστες λόγω των προσιτών τιμών…

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιο, οι λόγοι που οδηγούν σε αυτή την αύξηση είναι δύο.

Πρώτον, το γενικότερο αυξητικό τουριστικό ρεύμα, από το οποίο έχει επωφεληθεί συνολικά η χώρα και δεύτερον, οι χαμηλές τιμές, τις οποίες διατηρούν οι επαγγελματίες ξενοδόχοι προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες, σε έναν ευρύτερο γεωγραφικά χώρο με ιδιαίτερο ανταγωνισμό όπως η  Τουρκία.
Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε  ότι ο μέσος όρος τιμής για την περίοδο αυτή κυμαίνεται από 100 έως 150 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο.

Όπως σημειώνει ο κ. Τάσιος, μιλώντας στη Voria.gr, η Χαλκιδική διατηρεί τη δύναμή της αυτούς τους μήνες και φαίνεται να έχει πολύ μεγάλη δυναμική για περαιτέρω αύξηση.
«Όχι άλλη υποβάθμιση της Χαλκιδικής»
Ο κ. Τάσιος αναφέρει ότι οι ξενοδόχοι από την πλευρά τους έχουν κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
«Το ζητούμενο είναι η βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, πέραν των ξενοδόχων», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι αυτό είναι ζήτημα της Πολιτείας και της αυτοδιοίκησης.
«Η Χαλκιδική δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από προορισμούς του εξωτερικού, όπως η Γαλλική Ριβιέρα», σημειώνει.

Παράλληλα, προσθέτει ότι το θέμα είναι ο μέσος όρος τιμής που μπορεί να προσφερθεί, ο οποίος, όπως είπε, λόγω των γενικών υποδομών της χώρας, δε μπορεί να είναι υψηλός λόγω και του αυξημένου ανταγωνισμού.
Αύξηση από κεντροδυτική Ευρώπη – Στα ίδια επίπεδα η Ρωσία
Στο ίδιο υψηλό μέγεθος παραμένει η επισκεψιμότητα των Ρώσων τουριστών στη Χαλκιδική για τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο. Ο ανταγωνισμός με τη νότια Ελλάδα (Ρόδος, Κρήτη, κ.α.), αλλά και την Τουρκία, είναι ιδιαίτερα υψηλός, καθώς, σε πολλές περιπτώσεις τους προσφέρονται φθηνότερα πακέτα προσφορών.
Αυξητική είναι η τάση των τουριστών από κεντροδυτική Ευρώπη που προτιμούν τη Χαλκιδική για τις διακοπές τους αυτή την περίοδο. Πιο συγκεκριμένα, αυξημένες είναι οι κρατήσεις από χώρες όπως η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, ενώ και η Βρετανία παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα.

με στοιχεία :από την Voria