Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκινησε σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, η καινούργια σχολική χρονιά για 573.744 μαθητές του δημοτικού, 293.000 του γυμνασίου, 210.000 λυκείου, αλλά και σχεδόν 150.000 δασκάλους και καθηγητές που θα τους συνοδεύσουν στο ταξίδι αυτής της νέας σχολικής χρονιάς.

καλή χρονιά από το δημοτικό σχολείο Σάρτης Χαλκιδικής

Στελέχη του υπουργείου Παιδείας διαβεβαιώνουν ότι όλα είναι στη θέση τους… Από τα βιβλία που παραδόθηκαν στην ώρα τους έως τους αναπληρωτές, οι οποίοι προσελήφθησαν για πρώτη φορά πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα καθήκοντά τους αμέσως.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι με αυτές τις 15.371 προσλήψεις αναπληρωτών, αριθμός που αποτελεί επίσης ρεκόρ, έχουν καλυφθεί τα κενά των δημοτικών σχολείων σε τέτοιο βαθμό, ώστε δίδεται η δυνατότητα να τεθεί αμέσως σε εφαρμογή ο θεσμός των ολοήμερων.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουν καλυφθεί τα κενά των βασικών ειδικοτήτων (μαθηματικοί, φυσικοί, φιλόλογοι κ.λπ.) και εντός του Σεπτεμβρίου θα καλυφθούν και οι δευτερεύουσες ειδικότητες.