Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπει το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, τον δήμαρχο και δέκα δημοτικούς συμβούλους της περιόδου 2006, ανάμεσα στους οποίους και ο νυν δήμαρχος, στη Χαλκιδική.
Σύμφωνα με βούλευμα που δημοσιεύτηκε, ο τότε δήμαρχος, δέκα δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων και ο σημερινός δήμαρχος του νέου (καλλικρατικού) Δήμου Νέας Προποντίδας, κατηγορούνται για απιστία, ενώ ο πρώην δήμαρχος για ηθική αυτουργία στην απιστία.
Οι κατηγορίες μάλιστα αφορούν σε υπόθεση διαγραφής βεβαιωμένων τελών ύψους 220.000 ευρώ που βάρυναν, το 2006, κατοίκους του πρώην καποδιστριακού Δήμου Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, επρόκειτο για τέλη ύδρευσης, αποχέτευσης κ.ά., τα οποία καλούνταν να πληρώσουν κάτοικοι της περιοχής. Με αποφάσεις, όμως, του δημοτικού συμβουλίου Νέων Μουδανιών, οι οφειλές αυτές διαγράφηκαν, ζημιώνοντας τα ταμεία του δήμου. Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από τη Δικαιοσύνη κατόπιν καταγγελίας κατοίκου της περιοχής.

Κείμενο επιμέλεια : συντακτική ομάδα «Πολιτική Χαλκιδική»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ