Με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Μανώλης Καρράς τοποθετείται για την υπόθεση της διαγραφής οφειλών από ύδρευση, ΤΑΠ κλπ του έτους 2006.

Ο κ. Καρράς ειδικά αναφέρει…

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΣΚΩ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΟΥ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ.

Χθες έγινε γνωστό ότι εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης με το οποίο ο πρώην Δήμαρχος του Δήμου Νέας Προποντίδας (τότε Μουδανιών) κος Δαμιανός Ιορδανίδης, εγώ προσωπικά τότε ως απλός δημοτικός σύμβουλος και άλλοι εννιά δημοτικοί σύμβουλοι, παραπεμθήκαμε να δικαστούμε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για παλιά απόφαση διαγραφής οφειλών από ύδρευση, ΤΑΠ κλπ του έτους 2006. Με το ίδιο βούλευμα έχουν αρθεί οι περιοριστικοί όροι που επέβαλε ο Ανακριτής Χαλκιδικής σε όλους τους ανωτέρω, με την οποία μας είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.
Σχετικά με την απόφαση αυτή οφείλω να απαντήσω και να επισημάνω ότι εφόσον το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι δεν ήταν απαραίτητος ο περιοριστικός όρος ασκώ κανονικά τα καθήκοντά μου ως Δήμαρχος του Δήμου Νέας Προποντίδας.
Θα ήθελα ακόμα να σημειώσω ότι με την άρση των περιοριστικών όρων έγινε το πρώτο βήμα για τη δικαίωση όλων των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης του τότε Δημάρχου Μουδανιών Δαμιανού Ιορδανίδη από μια άδικη, κακόβουλη και σκοτεινή ανώνυμη καταγγελία που υποβλήθηκε στις παραμονές των πρόσφατων δημοτικών εκλογών. Ο συκοφαντικός χαρακτήρας της καταγγελίας αυτής, αποδεικνύεται ολοφάνερα από το γεγονός ότι ο ανώνυμος λιβελλογράφος λίγους μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2014 αποφάσισε να καταγγείλει τη λήψη μιας απόφασης που εκδόθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μουδανιών το Δεκέμβριο του 2006. Κανένα ενδιαφέρον δεν είχε ο θρασύδειλος συκοφάντης για τα τεκταινόμενα στο Δήμο το 2006. Αντίθετα, με την ετεροχρονισμένη επίθεσή του, αποδεικνύεται ότι επιδιώκει μέσω της πολιτικής εξόντωσης να ανοίξει δρόμο για το προσωπικό πολιτικό του μέλλον. Η απάντησή μας είναι σταθερή και αταλάντευτη. Καμία συκοφαντία, καμία σειρά ανώνυμων επιστολών, κανένας πολιτικός εκβιασμός δεν θα περάσει! Ήδη η προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί η ελληνική δικαιοσύνη για να ικανοποιηθεί μια πολιτική σκευωρία ώστε να κηρυχθώ έκπτωτος εγώ ως Δήμαρχος και το μισό σχεδόν δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας ματαιώθηκε με απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης. Αναμένουμε με ανυπομονησία να δικαστεί η υπόθεση στην ουσία της ώστε να δικαιωθούμε ολοκληρωτικά. Για όσο καιρό φορώντας αδιάφανη μαύρη κουκούλα ο άσπονδος πολιτικός φίλος ή ο ασπόνδυλος πολιτικός αντίπαλος μηχανορραφεί σε βάρος της παράταξής μας, εμείς συνεχίζουμε το παραγωγικό έργο που αρχίσαμε το Σεπτέμβριο του 2014: έργα υποδομής, καθαριότητα, ύδρευση, άρδευση, αποχέτευση, καινούριες παιδικές χαρές, ασφαλτοστρώσεις, έργα πολιτισμού, παιδείας και ανάπτυξης. Ταυτόχρονα μειώσαμε τα χρέη που παραλάβαμε κατά 4.793.400,85 ευρώ και πετύχαμε οικονομικό πλεόνασμα 4.305.892,70 ευρώ. Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ο Δήμος μας, πρωτοπόρος σε όλη την Ελλάδα, προγραμμάτισε έργα υποδομής και ανάπτυξης ύψους 40.000.000 ευρώ τα οποία θα υλοποιηθούν μέσα την επόμενη διετία, οδηγώντας τη μοίρα του τόπου και των παιδιών μας σε ένα φωτεινό μέλλον, αφήνοντας τους ανώνυμους συκοφάντες στα σκοτάδια της μηχανορραφίας τους.

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Καρράς