Με Δελτίο Τύπου η Δημοτική Παράταξη Μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου Αριστοτέλη, τοποθετήθηκε για το Θέμα των Μεταλλείων Κασσάνδρας και τον υπουργό της κυβέρνησης κ. Π Καμμένο, για την δήλωση του σε τηλεοπτική εκπομπή που αφορούσε τον κ. Πάχτα με υβριστικούς χαρακτηρισμούς… όπως «η Eldorado αγοράζει στον Πάχτα δωράκια»…
Στο δελτίο Τύπου ειδικά αναφέρεται…
1. Με έκπληξη παρακολούθησε το πανελλήνιο το σημερινό υπουργό της κυβέρνησης κ. Καμμένο στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ της 11.9.2017 για μια ακόμα φορά να συκοφαντεί και να δηλώνει ότι δήθεν «η Eldorado αγοράζει στον Πάχτα δωράκια».
– Του αρχηγού πολιτικού κόμματος που την 11.9.2013 δε δίστασε δημόσια να προκαλέσει τους πολίτες στη διάπραξη εγκλημάτων με την αλήστου μνήμης δημόσια προτροπή του «λυντσάρετε τον Πάχτα. Είμαι μαζί σας» για την οποία διώκεται αυτεπάγγελτα από την ελληνική δικαιοσύνη κατόπιν άρσης της βουλευτικής του ασυλίας από τη Βουλή των Ελλήνων.
-Αυτού που την 16.9.2013 δήλωνε δημόσια: «Μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο που πότιζαν τα παιδιά στις Σκουριές και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο στα φρούτα, στα λαχανικά και σε όλη τη διατροφική αλυσίδα, για το έγκλημα που έχει συντελεστεί σε όλη την περιοχή, δεν χρειάζεται να παρέμβει για μένα, παραδίδομαι μόνος μου.
-Του ίδιου που με το από 21 Οκτωβρίου 2013 δελτίο τύπου του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ως πρόεδρός του δήλωνε: «… Στηρίζω τις μανάδες των παιδιών που ποτίζει αρσενικό η κυβέρνηση Σαμαρά, ο Πάχτας και η Ελληνικός Χρυσός».
-Του υποκριτή που, την 11.9.2017, για το ίδιο θέμα, δηλώνει «…δεν είμαι εγώ εκείνος που θα κρίνει αν τηρεί η όχι τη νομοθεσία..».
-Του υβριστή και συκοφάντη μας, που ήδη έχει κληθεί να λογοδοτήσει για τις συκοφαντίες και τις ύβρεις του στα αστικά δικαστήρια έστω και αν αυτό επιτεύχθηκε μετά από επτά (7) συνεχείς αναβολές.

-Του συκοφάντη που από τηλεοράσεως, την 11.9.2017, ισχυρίζεται δημόσια στο πανελλήνιο ότι «…το να αγοράζουνε στον Πάχτα δωράκια και να δίνουνε χάντρες στο δήμο της περιοχής ή αστυνομικά αυτοκίνητα για να μην πηγαίνει η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της ήτανε κάποια κακή αρχή η οποία δε θα έπρεπε να συνεχιστεί…».
2. Ο πολιτικός οφείλει να επιχειρηματολογεί και να αντιπαρατίθεται με σοβαρά πολιτικά επιχειρήματα. Η ένδεια των επιχειρημάτων δεν πρέπει και δεν μπορεί να υποκαθίσταται με συκοφαντίες και ύβρεις στην πολιτική ζωή του τόπου. Ο κοινωνικός μιθριδατισμός δε θα περάσει. Η πολιτική ένδεια δε μπορεί να επιβάλλει τη βία και τον παραλογισμό. Η κοινωνία δε θα ανεχθεί άλλο τους υβριστές και τους συκοφάντες.
Ζητάμε την άμεση ανάκληση των παραπάνω συκοφαντιών που εκτοξεύτηκαν από τον κ. Καμμένο στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ της 11.9.2017 και τη δημόσια συγνώμη του. Διαφορετικά οι ύβρεις και οι συκοφαντίες δε θα μείνουν αναπάντητες. Με κάθε κόστος, κάθε φορά, θα απαντώνται στο φυσικό τους χώρο. Στη Δικαιοσύνη. Όσες φορές και αν ζητηθεί ή επιτευχθεί η αναβολή.
3. Ως Δημοτική Παράταξη στηρίζουμε την επένδυση των μεταλλείων και δε θα κουραστούμε να υπενθυμίζουμε τους λόγους:
α. Ως περιοχή αποτελούμε ένα από τα πέντε μεγαλύτερα μεταλλευτικά πεδία του πλανήτη. Αντιμετωπίζουμε τη μεταλλευτική δραστηριότητα ως μια αναπτυξιακή πραγματικότητα. Θεωρούμε την παρουσία της στην περιοχή δεδομένη και καλούμαστε να παρακολουθήσουμε και να ελέγξουμε την τήρηση των Περιβαλλοντικών Όρων για την αειφόρο λειτουργία της.
β. Ο τόπος μας έχει ανάγκη να αξιοποιήσει όλους τους πλουτοπαραγωγικούς του πόρους. Να αναπτύξει όλες τις οικονομικές δραστηριότητες , σε ένα περιβάλλον που θα μπορεί να συγγκεράσει τη μία δραστηριότητα με την άλλη. Αρκεί να υπάρχουν κανόνες και όρια για όλους. Για τα μεταλλεία, την τουριστική ανάπτυξη, την αγροτική μας παραγωγή. Αυτός ο τόπος μας χωράει όλους. Όλες οι δραστηριότητες μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά, όπως γίνεται σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου. Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη για να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και να ζήσει καλύτερες μέρες.
γ. Θέλουμε και μπορούμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας παραγωγικής Ελλάδας, που μπορεί να στηριχθεί στα πόδια της. Το έργο σε εθνική και διεθνή κλίμακα αποτελεί σημαντική δραστηριότητα, καθώς αναδεικνύει την Ελλάδα ως την κύρια χώρα παραγωγής πρωτογενούς χρυσού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
δ. Η επένδυση συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της βορειοανατολικής Χαλκιδικής , με τη σημαντική εισροή κεφαλαίων , τη δημιουργία 5.000 άμεσων και έμμεσων θέσεων απασχόλησης , τη σημαντική διεύρυνση των εισοδημάτων , τη σημαντική εξέλιξη της τεχνολογίας και κυρίως την περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.
ε. Λόγω της μακραίωνης μεταλλευτικής δραστηριότητας και της απουσίας περιβαλλοντικών όρων κατά το παρελθόν, το περιβαλλοντικό υπόβαθρο της περιοχής παρουσιάζει ιδιαίτερες προκλήσεις. Με την έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων υλοποιούνται μια σειρά έργων αναβάθμισης του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή. Παρεμβάσεις οι οποίες θα ήταν αδύνατο να υλοποιηθούν από ίδιους πόρους της Πολιτείας ή του Δήμου, δεδομένου του υψηλού κόστους τους. Η ουσιαστική αποκατάσταση των παλαιών μεταλλείων, το κλείσιμο δεκάδων χιλιάδων κυβικών μέτρων παλαιών στοών, η απομάκρυνση εκατοντάδων στρεμμάτων τελμάτων εναπόθεσης και η απόδοση της γης , καθαρής για νέες χρήσεις , η βελτίωση της ποιότητας των νερών και η οριστική αντιμετώπιση των φαινομένων των όξινων νερών της περιοχής αποτελούν μερικές μόνο ενδεικτικές δράσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης της περιοχής , άκρως απαραίτητες για την Τοπική Κοινωνία.
στ. Η επένδυση των μεταλλείων αποτελεί μια διαχρονική απόφαση της Πολιτείας , αποτελεί όμως και απόφαση ενός σημαντικά μεγάλου τμήματος της Τοπικής Κοινωνίας , η οποία θέλει να ζήσει με αξιοπρέπεια και να διασφαλίσει το μέλλον των παιδιών της.

4. Θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να μοχθούμε για ένα καλύτερο αύριο, με προοπτικές, σεβόμενοι τους νόμους της Πολιτείας, τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου της Χώρας , του Συμβουλίου της Επικρατείας , τους συνανθρώπους και συμπολίτες μας και τον τόπο που ζούμε και εργαζόμαστε.
Οφείλουμε με όλες μας τις δυνάμεις να προστατεύουμε τους θεσμούς, την ανάπτυξη και το δικαίωμα κάθε Δημότη στην εργασία. Γιατί πιστεύουμε πως κανείς δε μπορεί να στερήσει το ψωμί καμιάς οικογένειας. Κανείς δε μπορεί να στερήσει την ελπίδα αναγέννησης και ανάτασης μιας περιοχής, που τόσα έχει υποφέρει τα προηγούμενα χρόνια.
Το όραμά μας για μια δημιουργική κοινωνία , μια κοινωνία ικανή να υπερβεί τα εμπόδια και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις που παρουσιάζονται, χαράσσοντας πορεία ανάπτυξης και προόδου, πηγάζει από την ανάγκη να υπερβούμε τις συνθήκες που μας συνθλίβουν ως κοινωνία και ως άτομα.
Προς αυτή την κατεύθυνση της ευθύνης και της αποφασιστικότητας καλούμε όλους τους συνδημότες μας.