Με Δελτίο τύπου το Εργατικό  Κέντρο Ν. Χαλκιδικής καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι μεταλλωρύχοι των Μεταλλείων Κασσάνδρας έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ειδικότερα αναφέρει…

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Χαλκιδικής καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχτηκαν έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης, οι μεταλλωρύχοι Χαλκιδικής, από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προχώρησαν και στην χρήση χημικών.
Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα ΜΑΤ κατά εργαζομένων που διαδηλώνουν και…
διεκδικούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασία τους.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Χαλκιδικής από την πρώτη στιγμή στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των χιλιάδων εργαζομένων και του σωματείου στα Μεταλλεία, διαφωνώντας τόσο με την απόφαση αναστολής της λειτουργίας της εταιρείας <<Ελληνικός Χρυσός>>, όσο και με την αντιεπενδυτική και εχθρική στάση της κυβέρνησης.
Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση και οι δεσμεύσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη, επιτέλους να γίνουν πράξη. Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να λυθούν όλες οι εκκρεμότητες, ώστε να σταματήσει ο φόβος και η ανασφάλεια 2500 χιλιάδων οικογενειών.
Η δικαιοσύνη , η διαιτησία και κάθε άλλη διαδικασία επίλυσης διαφορών δεν μπορούν να <<σέρνονται>> επ αόριστον.
Το ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος , πρέπει να επιβάλλεται να συνδυαστεί με την προστασία της κοινωνίας και των θέσεων εργασίας.
Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ευφραιμίδης Χρήστος