Ο Πρόεδρος του Στρατωνίου κ. Νίκος Ζαγοράκης , οι Τοπικοί Σύμβουλοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Στρατωνίου με ανακοίνωση τους τοποθετούνται στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί αναφέροντας …


Όταν πριν 7 ½ χρόνια το χωριό μας ζούσε τον εφιάλτη μιας θεομηνίας, που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της νιώσαμε πολύ τυχεροί μέσα στην ατυχία μας, αφού εισπράξαμε την αλληλεγγύη, τη στήριξη και την αγάπη των συντοπιτών μας, μεταξύ αυτών των και των κατοίκων της Ιερισσού.

Εμείς οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του Στρατωνίου δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε τότε,ότι αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, θα βρίσκονταν κάποιοι να μας τις υπενθυμίζουν με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Ως φωτογραφικά ντοκουμέντα «περιβαλλοντικής καταστροφής» από τα μεταλλεία, όποτε το επέβαλε το συμφέρον του «αγώνα» τους. Δυσφημώντας και συκοφαντώντας έτσι το ιστορικό όσο και τραγουδισμένο Στρατώνι.

Ήταν αδύνατο να πιστέψουμε ότι κάποιοι συντοπίτες μας έβαλαν σκοπό τη λάσπη και τις πέτρες που έπνιξε το χωριό και τη θάλασσα μας τότε, να τις μετατρέψουν σε όπλο – κόλπο φυσικής και ηθικής εξόντωσης ενός ολόκληρου χωριού και των κατοίκων του.
Αυτά που περάσαμε επί 7 ολόκληρα χρονιά μόνο εμείς τα ξέρουμε και εκείνοι οι επαγγελματίες συγχωριανοί μας που βίωσαν τις σκληρές οικονομικές συνέπειες αυτής της συκοφαντικής τρομοκρατίας.

Εμείς όμως δεν ξέρουμε να απειλούμε. Εμείς δεν ξέρουμε να εκβιάζουμε και να τρομοκρατούμε. Εμείς δεν ξέρουμε να προπαγανδίζουμε, ούτε βέβαια να παραποιούμε την αλήθεια.
Το μόνο που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια ήταν να βρισκόμαστε σε θέση άμυνας και να εξηγούμε με ευγένεια σε όσους παραπλανήθηκαν, ότι δεν είναι αυτή η αλήθεια που τους εμφανίζεται στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και σε άλλα μέσα ενημέρωσης που ταυτίστηκαν αν χωρίς έρευνα με τις κατηγορίες όλων εκείνων, που με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος κατάφεραν να δηλητηριάσουν μια ολόκληρη κοινωνία με το ψέμα και την προπαγάνδα τους.
Υπάρχει όμως Θεία Δίκη. Αξιωθήκαμε να τη ζήσουμε, αφού το δόλιο ψέμα επέστρεψε στη βάση του. Η φωτογραφία του κ.Καρανίκα αποκάλυψε το σχέδιο εξόντωσης μας σ’ ολόκληρο το πανελλήνιο.

Περιμένουμε με υπομονή την αποκατάσταση της αδικίας που βιώνουμεκαι με το θέμα της ξαφνικής απόσυρσης της γαλάζιας σημαίας της πεντακάθαρης και άριστα οργανωμένης ακτής μας.
Καλούμε τους υπεύθυνους της ΕΕΠΦ να αναλογιστούν και εκείνοι μήπως έπεσαν θύματα της ίδιας ενορχηστρωμένης παραπλάνησης που επικρατούσε σε βάρος μας όλα αυτά τα χρόνια, πέρα από τις πολιτικές πιέσεις που είμαστε σίγουροι ότι δέχθηκαν
Περιμένουμε από τους διακινητές του ψεύδους και της συκοφάντησης εναντίον του Στρατωνίου και των κατοίκων του μια μεγάλη συγνώμη. Κανένας «αγώνας» δεν μπορεί να νομιμοποιεί τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές.
Το Στρατώνι άντεξε και περιμένει όσους φοβήθηκαν από τα ψέματα να το επισκεφτούν και να απολαύσουν τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων του.