Στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού και τις δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών από την κινεζική αγορά στην Ήπειρο, είχε τη δυνατότητα να εξετάσει και να συζητήσει αντιπροσωπεία Ηπειρωτών επιχειρηματιών και στελεχών της Περιφέρειας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες στο Πεκίνο.
Τα μέλη της αποστολής των Ηπειρωτών πήραν μέρος στο «2ο Διεθνές Forum Πεζοπορίας Πεκίνου» καθώς και στο «8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ορεινής Πεζοπορίας Πεκίνου», στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκαν οι κυριότερες επαφές. Η αντιπροσωπεία της Ηπείρου είχε, επίσης, τη δυνατότητα απόκτησης σημαντικής διοργανωτικής τεχνογνωσίας στο πεδίο των πεζοπορικών εκδηλώσεων.
Από τις συζητήσεις και επαφές με Κινέζους ειδικούς και εμπειρογνώμονες διαφάνηκε ότι οι δυνατότητες συνεργασίας στο τουριστικό πεδίο είναι πολλές και ως αρχή της συνεργασίας συζητήθηκε να επιλεγούν συγκεκριμένα δρομικά και περιπατητικά γεγονότα στην Ήπειρο.
Ενδεικτικό του θετικού κλίματος των επαφών είναι το γεγονός ότι την επομένη της επιστροφής της αντιπροσωπείας από το Πεκίνο επισκέφθηκε την Ήπειρο εκπρόσωπος του Διεθνούς Forum Πεζοπορίας Πεκίνου, ο οποίος, μάλιστα, πήρε μέρος στον «Γύρο λίμνης Ιωαννίνων» και ξεναγήθηκε σε ορεινά και παραθαλάσσια μέρη της περιοχής. Η επίσκεψη του Κινέζου ειδικού είχε στόχο να προβληθεί η Ήπειρος ως προορισμός των τεσσάρων εποχών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ