Η Ένωση Υπαλλήλων Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Κασσάνδρας με αφορμή την απόδραση των δύο Τούρκων κρατούμενων, οι οποίοι συνελήφθησαν την Τρίτη στον Έβρο, από το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα, με ανακοίνωση της τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης των υπαλλήλων της μονάδας.

Ειδικότερα η ανακοίνωση των Υπαλλήλων Αγροτικών Φυλάκων Κασσάνδρας αναφέρει:

…Δυστυχώς για ακόμη μία φορά είχαμε κρούσμα απόδρασης από το Κατάστημα μας, ευτυχώς με θετική κατάληξη, αφού οι αποδράσαντες κρατούμενοι έχουν ήδη συλληφθεί. Ωστόσο ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι αυτό θα συνέβαινε και πάλι από την στιγμή που ένας υπάλληλος είναι υπεύθυνος για την φύλαξη 20 κρατουμένων σε κάθε ομάδα εργασίας. Παράλληλα είναι επιφορτισμένος και με τις αγροτικές εργασίες που πρέπει να εκτελέσουν οι κρατούμενοι ώστε να υπάρξει η ανάλογη παραγωγή. Γίνεται λοιπόν αντιληπτή η προσπάθεια που καταβάλουμε καθημερινά, ώστε να υπάρχει επαρκής φύλαξη των κρατουμένων στις ομάδες εργασίας, ενώ παράλληλα να έχουμε και αύξηση της παραγωγής…

Στην συνέχεια της ανακοίνωσης η Ένωση Υπαλλήλων του Αγροτικού Καταστήματος Κασσάνδρας κάνει αναφορά στα δημοσιεύματα που αφορούσαν την απόδραση και την ελλιπή ενημέρωση σε ότι αφορά τα στοιχεία των δυο κρατούμενων στα ΜΜΕ.

…Ωστόσο κάποια στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα από κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν εντελώς λανθασμένα και οφείλουμε να παραθέσουμε αυτά που ισχύουν πραγματικά. Πρώτον οι αποδράσαντες δεν εξέτιαν ποινή ισόβιας κάθειρξης αλλά ποινή φυλάκισης, κάτι το οποίο σημαίνει ότι εντός ολίγων μηνών θα αποφυλακιζόταν. Δεύτερον και πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η απόδραση τους έγινε αντιληπτή εντός 10 λεπτών με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση μας και όχι μετά από ώρες στην καταμέτρηση όπως εντελώς λανθασμένα αναφέρθηκε. Είναι απορίας άξιο από πού υπήρξε αυτή η ενημέρωση ή αν ήταν απλά αυθαίρετα συμπεράσματα κάποιων.

Παρόλα αυτά επειδή η περιοχή είναι αχανής και οι αποδράσαντες μπορούσαν να κινηθούν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός τους. Ίσως όμως υπήρχε διαφορετική κατάληξη εάν δεν αντιμετωπίζαμε τόση μεγάλη έλλειψη προσωπικού ή αν η Εξωτερική Φρουρά έκανε κάποιες περιπολίες, όποτε είχε την δυνατότητα, όταν οι ομάδες εργασίας είναι εκτός του κεντρικού Καταστήματος.

Κλείνοντας την ανακοίνωση της, η Ένωση Υπαλλήλων του Αγροτικού Καταστήματος Κασσάνδρας τονίζει ότι… “Ελπίζουμε το Υπουργείο μας να κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε και να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις προσωπικού”.

φωτογραφία αρχείου

επιμέλεια/σύνταξη υλικού-συντακτική ομάδα «Χαλκιδική Πολιτική»