Κοινό μέτωπο κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δημιούργησαν οι Anonymous και οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων!.

«Υπολογίσατε χωρίς τον ξενοδόχο. Σύντομα θα σας δώσουμε τα ‘κλειδιά στο χέρι’», καταλήγει το μήνυμα που έστειλε προς την κυβέρνηση μέσω της σελίδας τους στο Facebook οι Anonymous Greece, λίγη ώρα αφότου «έπεσε» το σύστημα Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης Πλειστηριασμών και λίγο αργότερα η ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας τάχθηκε και η ΠΟΑΣΥ, η οποία «συντάσσεται με όσους διαμαρτύρονται για τους άδικους πλειστηριασμούς και καλεί την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την προστασία της περιουσίας που αποκτήθηκε με κόπους και θυσίες. Επίσης, να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει συναδέλφους μας για να εφαρμόσει μια πολιτική που θα πετά στο δρόμο ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης».

«Η Ομοσπονδία μας, συντάσσεται με όσους διαμαρτύρονται για τους άδικους πλειστηριασμούς και καλεί την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την προστασία της περιουσίας που αποκτήθηκε με κόπους και θυσίες. Επίσης, να μην τολμήσει να χρησιμοποιήσει συναδέλφους μας για να εφαρμόσει μια πολιτική που θα πετά στο δρόμο ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης.

Τα νέα ήθη που επιχειρεί η κυβέρνηση να επιβάλει δια της αστυνομίας, θα μας βρουν στις επάλξεις του αγώνα για μια αστυνομία η οποία θα είναι δίπλα και όχι απέναντι στους συμπολίτες μας. Προερχόμαστε από τα λαϊκά στρώματα και πρώτιστο μέλημά μας είναι η διασφάλιση των καλών μας σχέσεων με την κοινωνία και τους ανθρώπους που βλέπουν τον αστυνομικό ως φίλο και συμπαραστάτη στη δυστυχία του και όχι ως «φόβητρο» για να μη διεκδικήσουν το δίκιο τους», καταλήγει η ανακοίνωση».

Πηγή:newpost