Στην αίθουσα του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής από τις 9 έως 14 Οκτωβρίου θα παρουσιαστεί η έκθεση ζωγραφικής του με τίτλο “ΔΕΣμΩτΕΣ” του Μπιτσιου Αθανάσιου Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής. Ώρες λειτουργίας 6-9μμ.
Λίγα λόγια για τον Καλλιτέχνη…
Γεννημένος στον Πολύγυρο Χαλκιδικής το 1979 , όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα . Σπούδασε Νοσηλευτική και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στην Πρόληψη-Παρέμβαση-Αποκατάσταση Αθλητικών Κακώσεων.
Η ενασχόληση και η εμμονή του με την ζωγραφική άρχισε από τα παιδικά του χρόνια . Από τότε η ανάμειξη των χρωμάτων και ο σχεδιασμός ανθρώπινων κυρίως μορφών είναι αυτά που πλαισιώνουν την καθημερινότητά του και αποτυπώνουν τις ιδέες του . Πειραματίζεται με διάφορες μεθόδους και τεχνικές . Τα έργα του εντυπωσιάζουν με τις θαρραλέες απεικονιστικές επιλογές τους . Κεντρικός άξονας της δουλειάς του είναι η ζωγραφική απεικόνιση ανθρώπινων ψυχικών καταστάσεων και ιστοριών και ο τρόπος με τον οποίο αυτές αποδίδονται σε εικαστικό έργο . Ψυχικές καταστάσεις οικείων προσώπων καθώς και προσωπικές τις οποίες επιδιώκει να μεταφέρει με τρόπο παραστατικό στον καμβά .
Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές είτε με ανεξάρτητη πρωτοβουλία, είτε ως μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής στον οποίο αποτέλεσε ως Γενικός Γραμματέας για σειρά ετών . Έργα του κοσμούν ιδιωτικές συλλογές . Παράλληλα οργανώνει και συντονίζει εθελοντικά την Ομάδα Ζωγραφικής του Κέντρου Ημέρας «Ανατολή» την οποία στελεχώνουν άτομα με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες.