Ξεκίνησε με τον αγιασμό της  Παρασκευής 6 Οκτωβρίου, η νέα εκπαιδευτική χρονιά για τους λιλιπούτειους μαθητές των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Μορφωτικού – Πολιτιστικού – Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης»,στην πόλη του Πολυγύρου.

Το πρωί στις 09:00 τελέστηκε ο αγιασμός στον Α΄ Παιδικό Σταθμό Πολυγύρου, ο οποίος, στεγάζεται φέτος σε νέο κτίριο στην ίδια περιοχή (Γεν. Νοσοκομείου Χαλκιδικής). Ο νέος χώρος μεγαλύτερος και πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Αποτελεί έναν σύγχρονο χώρο αγωγής και διαμονής για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και διευκολύνει το έργο των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού δημιουργώντας τις απαραίτητες προϋποθέσεις για πολλαπλή αξιοποίησή του.


Μία ώρα αργότερα, στις 10:00, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στον Β΄ Παιδικό Σταθμό Πολυγύρου.

Η έναρξη της λειτουργίας των παιδικών σταθμών για τη χρονιά 2017 – 2018 έγινε  χωρίς προβλήματα με καινοτομίες στα εκπαιδευτικά προγράμματα αφού φέτος όπως τόνισε η πρόεδρος του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ», κ. Ιφιγένεια Κυριάκου,  για πρώτη φορά φέτος ειδικά εξειδικευμένη δασκάλα μουσικοκηνιτικής έρχεται στους παιδικούς σταθμούς Πολυγύρου, μία φορά την εβδομάδα και θα απασχολεί μία ώρα την κάθε ομάδα.

“Στόχος η ηχητική ενεργοποίηση των παιδιών με κάθε δυνατό μέσων” όπως επεσήμανε η κ.Κυριάκου, γιατί  “Τα παιδιά θα έρχονται σε επαφή με ήχους, μελωδίες αλλά και με διάφορα μουσικά όργανα, καθώς επίσης θα βοηθηθούν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν τις ρυθμικές αξίες της μουσικής. Είναι μία βιωματική δραστηριότητα που βοηθά τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον εσωτερικό τους κόσμο αλλά και με το συναίσθημα τους, ώστε τελικά να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τόσο την μουσική, όσο και τους ήχους αλλά και την κίνηση σαν μέσα εκτόνωσης και έκφρασης.
Σημείωσε ότι και φέτος θα πραγματοποιηθεί για τους γονείς πρόγραμμα συμβουλευτικής από ψυχολόγο ενώ τα παιδιά θα εξετάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από παιδίατρο”.

Μετά τους αγιασμούς ακολούθησε ενημέρωση των γονέων και του προσωπικού του σταθμού από τον παιδίατρο, Διονύση Γιώργο, για την πρόσληψη και αντιμετώπιση της ασθένεια , ιλαράς.